Doedel

Eerder deze week moesten we afscheid nemen van Doedeltje. Al enige tijd zagen we zijn motoriek verminderen en viel hij geregeld. Toch leek hij nog echt te genieten. Nu echter kwam daar een kering in. Doedel wilde niet meer gaan wandelen, lag de laatste dagen geregeld in zijn plas en was zeer afwezig.
In samenspraak met de dierenarts werd dan ook besloten om te kiezen voor een dierwaardig afscheid. We wilden immers niet dat hij echt zou gaan afzien.
Het lieverdje is in een diepe slaap gevallen in het mandje waarin hij steeds lag. We zijn dankbaar dat we hem toch nog 1,5 jaar hebben mogen verzorgen. Wie had dat durven denken toen hij aankwam met grote hartproblemen en nog wat kwaaltjes ten gevolge van de slechte verzorging die zijn vorige eigenaar hem gaf.
Doedel zal ongetwijfeld knipogen als hij aan de hemel straalt.

=============

30/01/2018 :Schitterend nieuws voor Doedel!

Doodle werd gisteren tegen kwart voor 10 nuchter naar de oogarts in Hemiksem gereden om de oogoperatie te ondergaan. Het was een hele opluchting als dokter Janssens ons opbelde en meldde dat de operatie niet hoefde door te gaan. De druk op het oog was weg wat betekent dat hij er nu geen pijn meer van heeft. Het stond weliswaar minder bol maar was toch nog rood doorbloed. Volgens de specialist moeten we hem kunnen verder helpen met veelvuldig druppelen. Doedel krijgt voortaan vijfmaal daags druppeltjes in de oogjes en dat zou hem moeten kunnen vrijwaren van een operatie.

Rest ons nu nog zijn tandjes te verzorgen wat normaal ook tijdens de narcose zou gedaan worden. Mogelijk zal dan toch nog even onder narcose moeten maar dat zal dan weer bekeken worden door de andere dierenarts.

===========

Doedel is één van de drie verwaarloosde hondjes die we op 30/12/2017 ophaalden nadat de eigenaar verplicht werd door de vrederechter om een andere thuis voor hen te zoeken vóór 1 januari ’18.

Het veertienjaar oude Shih-Tzuhondje kon amper lopen ten gevolge van artrose. Hij was niet gecastreerd waardoor hij een groot gezwel aan de aars heeft wat nog het minst erge is. Waar de sukkelaar het meest last en ook pijn van heeft is het linker oog dat volledig bol staat en uitpuilt ten gevolge van een niet verzorgde infectie. Volgens de eigenaar is dat een jaar geleden begonnen met een kras en is het sindsdien verergerd. Een eenvoudige behandeling met Terramycinezalf had het oog kunnen redden… “spijtig dat we dat niet geweten hebben”, aldus de eigenaar.

Het seniorhondje had ook een sterk bijgeruis én vocht op de longen maar dat hebben we inmiddels onder controle gekregen dankzij gerichte medicatie. Hoge tijd nu om het pijnlijke oog te laten wegnemen. We zonden de foto’s door aan de oogspecialiste die beaamde dat dit zo snel mogelijk verwijderd moet worden. Doordat hij zijn oogje niet kan sluiten, ontsteekt het ook steeds opnieuw. Zalf of druppels hebben geen vat omdat het zo bol staat en het zo weer verdwijnt.

Er is weliswaar een risico om Doedel onder narcose te brengen maar op deze manier kan hij ook niet verder. Voorlopig krijgt hij pijnstillers waardoor hij zich een stuk beter voelt en zelfs nu en dan wat begint te spelen… op zijn manier weliswaar. Lopen is er niet bij met die kromme pootjes. We hebben van het zielige hoopje een vrolijk hondje kunnen maken dat terug zin heeft om te leven. Dat overtuigt ons ervan te moeten doorzetten met de operatie van het oog. Afspraak is gemaakt op maandag 29 januari. Doedel moet in Hemiksem bij de oogspecialiste zijn tegen 9u45. Wie wil deze lieverd erheen rijden aub en ’s avonds weer ophalen? Uiteraard mogen dat twee verschillende dierenvrienden zijn.

Wil jij rijden? Laat het aub even per mail weten aan info@hetdierenthuisje.be

De kosten van de ingreep worden geschat op ca 300€. Het precieze bedrag van de ingreep zullen we pas volgende week weten. We hopen dat Doedel de steun mag krijgen van één of enkele meters/peters. Doedeltje staat sowieso nu al op medicatie die per maand 30€ kosten. Help jij hem verder genieten aub?