Arthur

Het is gelukt om Arthur dankzij de rubriek “rechtstreekse plaatsing” op onze website nog tijdig te herplaatsen zonder dat hij eerst de stress in de opvang moet doormaken. Er kwamen redelijk wat reacties binnen die we doorgaven aan de eigenaar. Uiteindelijk zal Arthur zijn vrijbuitersleventje verder mogen zetten op een boerderij waar hij zich kan warmen in de stallen of desgewenst ook binnen welkom is. Dank aan iedereen die het bericht gedeeld heeft! Samen is het ons weer eens gelukt!

=========================================================================

Arthur trachten we rechtstreeks te plaatsen om hem zoveel mogelijk stress te besparen. Er is echter nog maar tijd tot 1/12!

De huidige verzorger schrijft:

Arthur is een gecastreerde kater van vermoedelijk ongeveer zeven jaar oud. Hij kwam in ons leven nadat papa hem vond op zijn werk aan de haven. Als zwerfpoesje zocht hij de warmte op van een afkoelende automotor. Niet veilig natuurlijk! Dus stak papa hem in zijn jas en bracht hij Arthur mee naar huis.
Hij is nu een zestal jaar bij ons en is een echt schatje. Hij houdt van zonnebaden en speelt heel graag met onze andere kater. Een knuffelsessie mag van hem gerust een uur duren en hij geeft al eens zachte, voorzichtige “love bites” als hij je handen nog niet kwijt wil. Hij houdt niet van oppakken, hij komt het liefst rustig op zijn eigen tempo naar je toe. Zijn miauw is een schattig hoog piep-geluidje en wanneer hij blij is, komt hij je ook echt bedanken. Voor onbekenden, jonge kinderen en harde geluiden is hij al snel heel schuw, maar met voldoende geduld en liefde bloeit hij helemaal open. Hij leert je graag eerst even kennen voor hij vertrouwen met je kan opbouwen.
Arthur is het binnenleven nooit gewend geraakt. Hij is ongelukkig als hij langer dan een halfuur binnen moet blijven. Hij is het bij ons dus gewend om altijd buiten te zijn, zomer en winter, dag en nacht, met een droog en warm huisje op ons terras. Wanneer het licht in de keuken aangaat na het werk, of wanneer hij ziet dat we ’s ochtends opstaan, komt hij braaf voor de deur zitten om ons eten en knuffels te vragen. Hij geeft dan kopjes aan de deur als hij ziet dat we zijn brokjes aan het uitscheppen zijn. Wanneer hij even binnenkomt om wat aandacht te vragen, loopt hij nonstop te spinnen.
Arthur zoekt een nieuwe thuis omdat wij moeten verhuizen naar een appartement zonder buitenruimte. Met spijt in het hart moeten we hem dus laten gaan. Hij zoekt een thuis waarin hij veel vrijheid heeft, met een grote tuin of een groot terras, liefst afgeschermd van drukke straten. We hopen vooral dat hij terechtkomt bij rustige mensen met veel liefde en geduld. Hij voelt zich heel snel opgesloten, al helemaal in een reismandje. Daarom zijn we nog niet met hem naar de dierenarts geweest. Dit zal zeker nog gebeuren voor de adoptie, ik zorg ervoor!
Heb je interesse in onze lieve rosse kater? Dan kan je me telefonisch bereiken! Mail even naar het Dierenthuisje voor mijn contactgegevens.
Shana