Gaston

Wat een geluksdag voor Gaston! Hij mocht vandaag verhuizen naar een liefdevolle thuis waar hij als enige spinner in de watten zal gelegd worden. Gastons’ droom wordt werkelijkheid. En dat hij ervan geniet bleek reeds snel want terwijl hij hier om 14u vertrok naar de andere kant van Antwerpen, kregen we al rond 17u de eerste schitterende berichten.  Twee foto’s van een trappelende Gaston op een harig kussen én de mededeling dat hij al kopjes kwam geven met de vraag om aandacht nadat hij de woonst doorzocht had. Gastonneke had alles goedgekeurd!

================================================

Gaston kwam als zwerver terecht in de tuin van de dame die hem geruime tijd verzorgde. Omdat ze zich ernstig zorgen maakte over hem kwam hij hier terecht na een bezoek aan de dierenarts. Zijn buikje was erg opgeblazen en al gauw bleek dat hij geconstipeerd was. Hij was ook gedeeltelijk uitgedroogd en zijn tanden hadden dringend verzorging nodig. Terwijl hij via en infuus bij de dierenarts het nodige vocht en kracht toegediend kreeg, werden ook zijn tandjes verzorgd. Uit bloedtesten bleek dat Gaston positief was op kattenaids. Gelukkig is het niet uitgebroken maar het is wel iets dat mogelijk (niet met zekerheid) in de toekomst zijn gezondheid kan schaden.

Sinds zijn aankomst krijgt Gaston dagelijks iets om zijn stoelgang te bevorderen wat hij makkelijk onder zijn eten inneemt en dat verhelpt de constipatieproblemen. Normaal zouden we Gaston hier houden als vaste bewoner ware het niet dat we merken dat hij stress heeft van de soortgenoten rondom hem.  Deze superlieve en enorm aanhankelijke jongen is duidelijk gewend geweest van alle aandacht voor zich te krijgen en we hopen dat hij dat op zijn oude dag ook weer mag krijgen. Sinds half December 2019 hebben we hem bij ons en we merken dat hij dat echt wel mist. Hij wil veel meer knuffels en aandacht dan wat wij hem kunnen geven.

Gaston is een seniorpoes, geschat op ca 12 jaar. Hoe lang hij nog zal mogen genieten, kunnen we uiteraard niet voorspellen maar zijn gezondheid is stabiel. Hij moet dus wel één maal daags een siroopjes op zijn eten krijgen om te voorkomen dat hij terug maagproblemen zou krijgen. Hij is gevoelig voor blaasontstekingen maar dat het is duidelijk dat dit gepaard gaat met stress. Dat is een reden temeer om voor hem op zoek te gaan naar een liefdevolle, rustige thuis waar hij niet jaloers hoeft te zijn op andere poezen. Honden vormen totaal geen probleem. Dat is geen “concurrentie”.

Het spreekt voor zich dat we de mogelijke adoptant van Gaston zullen blijven begeleiden mochten er toch medische problemen opduiken. Het voornaamste is dat Gaston optimaal kan genieten van een zorgeloos leventje omringd door véél aandacht en liefde.