Ashera

Ashera is een gesteriliseerd kattinnetje, geboren ca januari 2017. Ze zat al meer dan een jaar bij een collega asiel toen we de vraag kregen of ze naar ons mocht komen. We plaatsten Ashera in een rustig pleeggezin zodat ze zo snel mogelijk een plekje had om te bekomen na die trieste, lange tijd waarin ze in stress leefde.

Nu is het zover dat Ashera op eigen pootjes verder kan. Ze heeft terug eigenwaarde gekregen en hoewel ze wat geduld zal vragen van haar nieuwe gezin weten we nu wat een lieve gezinspoes ze kan zijn.

Dit schrijft haar pleeggezin over haar:

Ashera is een rustige poes die het allemaal graag op haar tempo heeft. Ze heeft momentjes dat ze graag op haarzelf is, dan neemt ze zich een plekje in haar zetel of op de vensterbank. Maar evenzeer houdt ze van contact en wordt ze graag gestreeld.. Vol ongeduld staat ze je op te wachten wanneer je even de deur uitgaat.

Ze is erg nieuwsgierig en zal, wanneer ze daar de kans toe krijgt, ook graag buiten op verkenning gaan. Ze is perfect zindelijk maar ze geeft de voorkeur aan twee kattenbakken. Wanneer ze buiten haar behoefte kan gaan doen, zal vermoedelijk 1 wel voldoende zijn.

Sommige handelingen of bewegingen kunnen nog heel erg onwennig overkomen voor haar waar ze dan even van kan schrikken, maar als je je eigen bewegingen erg rustig houdt dan vind ze al snel het vertrouwen in dat wat ze nog niet kent.

Ze heeft geen bang van kinderen lijkt het, alleen zijn kinderen vaak iets minder rustig en loopt ze met een boogje om.

Andere beesten heeft ze hier niet ervaren dus daar kan ik weinig over delen.

Verder houdt ze ongelofelijk van snoepjes en hapjes.. er durft al wel eens iets van mijn bord vallen en dat smult ze met veel plezier op. Ik maakte de gewoonte van korreltjes in een potje te doen en ’s morgen een half doosje natvoer. Dan wordt er mooi gezongen als die uit de kast of frigo komen.

Het is een poes die het graag rustig heeft dus dat is wel het key-word in de zoektocht naar een fijne plek voor haar. Een koppel dat graag de gezelligheid van een poes in huis haalt lijkt me ideaal. Misschien zijn jonge kinderen niet meteen haar favoriet aangezien die nogal onberekenbaar en hevig gedrag kunnen vertonen. Als ze zou kunnen terecht komen bij mensen die haar tempo respecteren en haar de ruimte kunnen geven om het volgens haar stapjes te doen dan zal ze daar heel erg blij mee zijn. Ik merkte dat dat hier ook voor een hele sterke verbinding gezorgd heeft.

Om eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat we op zo een korte tijd zo een hechte band zouden krijgen, gezien ze toch wel wat argwanend was in het begin.

Ik wens haar alle goeds toe!