Beau

Hoera! Beau heeft eindelijk een eigen knusse én liefdevolle thuis gekregen!  Maandag 08 september was een zeer heuglijke dag voor deze levenslustige viervoeter die gedurende de eerste tien maanden van haar leventje geen houvast heeft gekend.

Ze werd in de wagen opgewacht door haar twee nieuwe kwispelende vrienden. Weer een droevig verhaal met een happy end! Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan haar nieuwe leventje!

===================================

Update 05/09/2014:

Deze week reageerde een grote dierenvriend op de verhalen van Beau. Ze heeft inmiddels kennis gemaakt met Beau en ook met haar twee honden leek het prima te gaan.  Beau is inmiddels gesteriliseerd en leert alle dagen bij.

Als alles naar wens verloopt, zal Beau maandag aanstaande verhuizen naar haar nieuwe en dit keer haar definitieve thuis!

=========================

Update 28/08/2014:

Beau is volledig hersteld van de Demodex en is nu opgevangen door een dierenarts die zelf heel wat honden huisvest én kennis van zaken heeft om haar correct in te schatten. We hopen dan ook binnenkort zeer doelgericht op zoek te kunnen gaan naar het ideale gezin voor dit gedupeerd hondje die nu al gedurende een jaar geen vaste thuis heeft gekend.  Wordt dus vervolgd…

=====================================

upate 25/08/2014:

We kregen zonet bericht van de tijdelijke pleegouders van Beau met het trieste nieuws dat ze er niet langer kan blijven. Ze heeft problemen met het hoofd van de roedel wat de situatie voor hen onleefbaar maakt. We zoeken dus DRINGEND een nieuwe tijdelijke of -uiteraard nog liever- permanente opvang voor haar.

Het belangrijkste is dat Beau zo snel mogelijk tot rust kan komen.  Verspreid aub deze oproep!?

================================  

Update 21/08/2014:

Beau is volledig gezond verklaard door de dermatoloog! Als dat geen schitterend nieuws is?! Nu wordt het de hoogste tijd om een eigen huisje voor Beau te zoeken.

Beau heeft al heel wat geleerd maar heeft verder opvoeding nodig en een consuequent baasje zodat ze houvast heeft. Wie graag kennis maakt met Beau brengen we graag in contact met het tijdelijke pleeggezin die haar ondertussen al goed kennen en veel over haar kunnen vertellen.

===================================================

 Update 11/07/’14:

We kregen zopas het verslag van het labo onderzoek waaruit blijkt dat Beau geen Colly-ras in zijn genen heeft. Dat is goed nieuws voor de verdere genezing van de Demotex want nu kunnen we overschakelen op een ander medicijn waardoor ze sneller zal herstellen.

Van het pleeggezin vernemen we dat ze het heel goed stelt en dat er zienderogen beterschap is. Als de vorderingen zo verder zetten verwachten we dat Beau binnen enkele weken zou kunnen verhuizen naar een definitieve thuis als ze ergens welkom is uiteraard.

Wie Beau een thuis zou willen geven, kan in ieder geval al kennis met haar maken.

=========================================== 

Beau is tijdelijk opgevangen in een pleeggezin waar ze gezelschap heeft van 5 soortgenoten die haar zullen helpen om haar tot een volwaardige hond te maken. Beau krijgt nu de tijd om eerst tot rust te komen en te genezen van de vervelende Demodex. Zodra we merken dat ze op “eigen pootjes” kan staan, zoeken we verder naar de ideale thuis voor haar.

=====================================

Beau werd door een Nederlandse vereniging vanuit Rhodos overgebracht samen met haar nestgenootjes en mama. Iedereen werd geplaatst behalve Beau omdat ze op vroege leeftijd ziek bleek te zijn. Uit onderzoeken bleek toen dat ze een ontsteking had in de kleine hersenen waarvoor ze lange tijd cortisone heeft gekregen. De pup had echter ook toen al last van Demodex wat aangewakkerd is door de cortisone.

Ondertussen is de lieve puber tien maanden oud en genezen van die infectie maar de Demodex is nu in behandeling. Gezien men in Nederland blijkbaar geen uitweg meer zag voor haar aandoening stelden we voor om haar op te vangen.  Na controle bij de dermatoloog is gebleken dat het enkel om Demodex gaat en er dus geen bijkomende bacteriën, gisten of schimmels bij gemoeid zijn. Dat zou dus vrij snel onder controle moeten zijn. De medicatie is opgestart en de verwachtingen zijn dat ze er binnen de twee maanden vanaf zou moeten zijn. Voor wie het verhaal van Gin kent (de Duitse herder die vorig jaar toekwam), het is amper de helft zo erg en Gin hebben we ook binnen de twee maanden erdoor geholpen.

Verder is Beau een schat van een hond. Ze kan goed aan de leiband lopen, maar heeft meer beweging nodig want spieren heeft ze niet. Door haar infectie in de hersenen slaat ze haar poten wat breder uit wat duidt op een afwijking in haar motoriek maar zelf heeft ze daar hoegenaamd geen last van.

Het belangrijkste voor Beau is dat ze dringend een eigen thuis krijgt waar ze houvast heeft en een vaste hand zodat ze eindelijk wat meer zekerheid krijgt; in haar jonge leventje heeft ze al talrijke adressen gekend, telkens voor even. Ze heeft nood aan liefde, aandacht en beweging en dan komt alles in orde.

Beau kan perfect met soortgenoten leven en is lief naar kinderen. Ze heeft geen jachtinstinct en kan dus ook met poezen samen maar voor de meeste spinners is ze gewoonweg te onstuimig. Ze wil ze geen kwaad doen maar holt wel graag mee met ze en dat wordt vaak verkeerd begrepen.  

Niet onbelangrijk: ze is zindelijk!

Wie Beau een thuis wil bieden, kan rekenen op begeleiding ivm de Demodex behandeling zowel op gebied van de kosten als op gebied van raadgeving.