Rexie

Update 30/06/2014:

Rexie kon het niet beter treffen! Ze kreeg een liefdevolle thuis bij een grote dierenvriend waar ze als enige poes vertroeteld wordt. Ze leeft er samen met twee oudere hondjes en dat lijkt volgens de eerste berichten heel goed te klikken.

===========================================

Update 26/06/2014:

Rexie is zo’n schat; ze verdient het niet om in afzondering te zitten. Nu ze tot rust is gekomen, hebben we enkele mooiere foto’s kunnen maken. Zoals al eerder aangehaald verkeert ze in prima gezondheid en kan ze oud worden zonder ziek te worden. Ze kan de leucose zelfs onderwinnen als gezonde, jonge poes. Geen reden dus om haar af te schrijven!!

=============================================

Rexie is inmiddels naar Het dierenthuisje verhuisd. Ze vertoeft nu in één van de aparte units wat gezien haar zeer sociale karakter triest is. Wie Rexie wil opvangen, mag rekenen op een goede begeleiding van onzentwege. 

Gelieve enkel te reageren indien je haar echt wil helpen aub! Er wordt maar al te vaak -vooral op facebook- impulsief gereageerd. Zo kregen we ook nu weer direct reactie van iemand die haar direct wilde adopteren maar achteraf wordt er totaal geen gevolg meer aan gegeven. Hou er aub rekening mee dat mensen vaak denken dat het dier dan geholpen is terwijl dit helemaal niet zo is en dat gaat enkel en alleen ten koste van het arme dier!!!

Gelieve met ons contact op te nemen op het mailadres van Het dierenthuisje : info@hetdierenthuisje.be als je erover denkt om een dier te helpen en dit niet enkel via facebook kenbaar maken. Facebook wordt verzorgd door vrijwilligster Tanja; zij plaatst een aantal nieuwe items die op onze website verschenen zijn op de facebookpagina van Het dierenthuisje maar verder neemt zij geen beslissingen of verantwoordelijkheid. Je zal steeds gevraagd worden om rechtstreeks met Het dierenthuisje contact op te nemen.

=========================================

Rexie verblijft momenteel bij een collega-opvang. De eigenaar (onder invloed van drugs en drank) probeerde dit sukkeltje te wurgen omdat ze “zijn geld had opgegeten”. Ooggetuigen waarschuwden de politie en toen deze toekwamen, had het arme diertje stuiptrekkingen en schuim op de mond. Sindsdien werd ze opgevangen door het asiel. Inmiddels is het dier vrijgegeven wat betekent dat ze kan geadopteerd worden. Bij medisch onderzoek bleek echter dat het lieve poesje drager is van leucose waardoor ze nu al lange tijd in afzondering zit.  Ze is amper twee jaar oud, super lief en aanhankelijk!  dat is ook de reden dat de foto niet mooi genomen is; ze kronkelt constant van blijdschap als ze iemand ziet. Momenteel is ze echter gezond en het is best mogelijk dat ze dat ook nog lange tijd blijft. Het is zelfs mogelijk dat ze het overwint. Eén zaak is zeker; deze sukkel verdient een gouden mandje bij een liefdevolle dierenvriend die haar wil verwennen.  Er wordt geen adoptiegeld gevraagd en als collega’s is Het dierenthuisje bereid om met raad en daad bij te staan mocht het beestje ziek worden. We hebben immers al heel wat kennis opgebouwd omtrenht leucose. Rexie werd gesteriliseerd, ontwormd, ontvlooid, gevaccineerd en gechipt.