Bhumi

24/02/2014: Bhumi heeft ons zeer plots en totaal onverwacht verlaten.

Ze heeft vermoedelijk een infarctje opgedaan in de vroege
avond. De dierenarts was amper tien minuten later
ter plaatse maar niets mocht nog baten. Bhumi heeft ons verlaten.

Vanmorgen heeft ze nog lekker gegeten en was er niks aan de hand.
Hoe oud de lieverd juist was zullen we nooit weten maar ondanks haar ellendige
verleden heeft ze toch nog een klein jaartje kunnen genieten.

We zijn alleszins dankbaar dat we haar die tijd nog hebben
mogen verzorgen. Ze kwam toe als een onhandelbaar poesje dat erop klopte, blies
en beet maar toen ze tot rust gekomen was, kon ze niet genoeg krijgen van
aandacht. Een bijzonder poesje dat we niet gauw zullen vergeten.

==================================== 

We kregen op zondagmiddag, 5 mei ’13 bericht dat een zwaar onderkomen poesje gevonden en gevangen was op de terreinen van BASF. Even later kwam ze toe en inderdaad… erg fris kon je haar niet noemen. toch leek alles nog goed mee te vallen: uitgedroogd was ze niet en niettegenstaande ze volgens de vinder niet meer had kunnen eten was ze ook niet mager. Malse voeding zoals de mousse van Gourmet Gold kon ze eten maar meer dan ook niet. Zo at ze drie kleine vlootjes achter mekaar schrokkig op: honger had ze dus wel degelijk! Pas drie dagen later vonden we vaste stoelgang. Het is dus een geluk dat haar darmen niet in staking waren gegaan want dat had voor ernstige gezondheidsproblemen kunnen zorgen.

Zeker is dat Bhumi, zoals we haar doopten, een taaie tante is. Hoe oud? Naar schatting toch zeker een jaar of twaalf maar dat kan evengoed 14 of ouder zijn. Haar mond was een slagveld . Haar witte oortjes stonden vol wondjes van huidkanker.  Op 16 mei ’13 werd Bhumi verlost van haar pijnlijke mond en de huidkanker op haar oortjes. Niettegenstaande de antibiotica die ze gekregen had, bleef de pijn in haar mondje ondraaglijk. We merkten aan haar eetgedrag dat het haar echt parten speelde en we wilden dan ook niet langer wachten om daar iets aan te doen. Ze was inmiddels wat bekomen en aangesterkt dus nu was het tijd om haar verder te helpen voordat ze terug zou aftakelen.

De dappere kattin kwam de operatie goed te boven en al snel werd duidelijk dat ze zich veel beter voelde. Omdat Bhumi meteen ook ontpopte tot een knuffel die graag op schoot lag en genoot van aandacht hebben we getracht om nog een knusse thuis voor haar te vinden. Niemand wilde echter het lieve oudje nog een mooie oude dag bezorgen zodat we besloten hebben om haar op te nemen bij de vaste bewoners. Ze wordt er immers niet jonger op en de kans dat iemand haar nog die luxe wil schenken van een eigen thuis te krijgen wordt steeds kleiner.

Hopelijk kunnen we Bhumi hier toch ook nog wat gelukkig maken al moet ze alles delen met vele soortgenootjes.