Bury

Bury namen we over van een collega-asiel waar hij toekwam na een aanrijding of slag. Wat er precies gebeurd is, zullen we weliswaar nooit kunnen achterhalen maar de resultaten zijn er: de sukkelaar loopt kreupel, al is de ergste pijn gelukkig geleden.

De staart werd geamputeerd want die was niet te redden. Zijn achterhand was ook ernstig geraakt maar gezien hij er al even mee moest rondlopen, was helpen door middel van operatie of dergelijke te laat. Bury is een erg angstig zwervertje dat totaal geen contact wilde met mensen. De eerste weken stak hij zich weg en zagen we hem enkel nu en dan in een flits passeren. Ondertussen komt hij tegen eettijd wat meer in de buurt maar als de deur opengaat, zet hij het snel op een lopen. Hij is erg handig geworden met zijn kreupele achterhand. Net als Bambam die als zwerver ook ooit helemaal kreupel toekwam. Die laatste heeft er geen nadeel bij. Integendeel, hij krijgt van vele mensen extra sympathie omdat hij zo zielig lijkt terwijl de lieverd de grote Don Juan van de groep is met veel vriendinnetjes! Bury weet dus wat hij mag verwachten…

Pas na een maand liet Bury zich meer en meer zien en is het gelukt om een eerste foto van hem te nemen. Niet meteen van erg dichtbij maar toch goed genoeg om deze knappe jongen te tonen. Het is een lust om hem met de anderen te zien spelen; hij geniet van een onbezorgd leventje! We hopen dat dit jonge katertje dat tot voor kort niet veel geluk kende, nu bovenop een geborgen thuis ook het voorrecht mag genieten van een meter en/of peter.