Biatch

25/03/2016:

Helaas hebben we vandaag met veel verdriet Biatch moeten laten gaan. Na zijn infarctje op 24 januari ging zijn toestand op en neer en steeds weer waren we voorzichtig positief als hij er terug bovenop krabbelde, sterk en levenslustig als hij was. Doch we zagen telkens een beetje achteruitgang en helaas is de laatste stap achteruit de finale geworden.

Sinds twee dagen kon Biatch opnieuw niet meer zelf overeind komen en moesten we hem ondersteunen om dan een paar pasjes te zetten. Hij reageerde in tegenstelling tot de vorige keren helaas niet meer op de medicatie. Dit was niet langer een dierwaardig bestaan voor een poes.

We hebben hem heel liefdevol omringd terwijl hij in alle rust in een diepe slaap viel. We zullen deze lieverd erg missen na de 15 maanden dat we hem bij ons hadden. Hij kwam toe op 22 december 2014.

Vandaag hebben we helaas afscheid moeten nemen van twee schatten: Broer én Biatch. Weer twee schitterende sterretjes aan de hemel erbij die we groeten met een hartelijke knipoog.

=================================

Update 18/02/2016:

In alle drukte van de ingrepen van Turner en Kutchi brachten we geen nieuws meer uit over Biatch. Gelukkig kunnen we ook over hem positief zijn: na de laatste terugval die vorig weekend plaats vond, loopt hij sinds gisteren terug rond. Nu maar duimen dat hij niet hervalt!

==================================

Update 14/02/2016:

Helaas heeft Biatch een terugval sinds gisteren. Mogelijk heeft hij ’s nachts nog eens een infarctje opgelopen; dat weten we natuurlijk niet met zekerheid. We hebben dus de Cortisone helaas terug moeten opdrijven en we hopen van harte dat het zijn werking weer zal doen.

==================================

Update 04/02/2016:

Biatch krijgt vanaf nu hartmedicatie. Zijn hartritme lag veel te hoog wat vermoedelijk ook weer te wijten is aan de cortisone. We trachten die nu te minderen maar dit moet zeer gestaag gebeuren. We merken wel al een verbetering na amper een halve dag. Gelukkig leeft hij zo graag en geeft hij niet snel op; we vechten samen verder!

=================================

Update 03/02/2016:

Biatch is nog steeds herstellende van zijn herseninfarctje. We volgen zijn toestand dag na dag op en zijn toestand wisselt helaas nog erg. We proberen de cortisone af te bouwen want die begint nu problemen te veroorzaken op ondermeer zijn vochthuishouding. Gezien Biatch kortademig werd, krijgt hij nu vochtafdrijvers  want volledig stoppen met de Cortisone durven we nog niet.

Morgen zal de dierenarts hem nogmaals onderzoeken en haar mening geven. We blijven hem in de watten leggen en hem omringen met veel aandacht. Daar is deze lieverd immers erg gevoelig voor.

================================== 

Update 26/01/2016:

Traantjes van vreugde!! Biatch heeft net zijn eerste pasjes terug gezet. Wat een ontlading! De nacht is rustig verlopen met één korte break om wat te drinken en een poging om hem even op de kattenbak te zetten maar zonder succes. Telkens hij een luide kreet slaat, geeft hij aan dat hij op de bak moet maar logischerwijs rekent hij op onze hulp. De vorige dagen kon hij zich niet overeind houden dus lukte dat absoluut niet. Nu waggelde hij zelf een beetje rond en toen we hem op de kattenbak hielpen, deed hij netjes zijn plasje. Schitterend!

Hij draait nog wel rondjes en valt geregeld maar dit is toch al een enorme vooruitgang. Nu maar duimen dat het zo verder gaat.

=======================================

Update 25/01/2016:

Het was een bange nacht maar evengoed ook nog een bange dag. Vannacht leek Biatch er eigenlijk alleen maar op achteruit te gaan. Rond een uur of één leek hij wat rust te vinden en hoopten we dat hij wat zou kunnen slapen zodat zijn lichaam meer kans maakte om te herstellen. Eerst zag het er vanmorgen niet veel beter uit maar toen we hem eten gaven, kon hij toch -eens we hem overeind hadden geholpen- min of meer blijven zitten. Eten en drinken deed hij nog steeds prima maar natuurlijk moet hij met dit alles geholpen worden. Doorheen de dag is daar zeker geen achteruitgang in gekomen. Biatch probeert al eens rechtop te geraken maar helaas nog zonder succes. Wel reageert hij terug als we zijn naam noemen of hij ons gewoonweg de kamer hoort binnen komen. We geven dus nog zeker niet op want Biatch geeft duidelijk aan dat hij nog moed heeft. Voorlopig krijgt hij nog een zware dosis cortisone die we tot vanavond mogen aanhouden. Daarna moeten we echter minderen dus we hopen van harte dat hij het hiermee zal redden. In tussentijd proberen we ook naar extra mogelijkheden, zoals homeopathie, te zoeken om hem te helpen.

De dierenarts gaf ons alleszins moed: er is al vooruitgang en volledig herstel kan maanden duren. Zolang Biatch aangeeft dat hij het niet opgeeft, zullen we hem met man en macht helpen om terug overeind te geraken, letterlijk én figuurlijk. Deze lieverd verdient nog vele gelukkige jaartjes!

=================================

Update 24/01/2016:

Vanavond rond 18 uur heeft Biatch een herseninfarctje gekregen waardoor hij aan zijn rechterzijde verlamd is. Hij kreeg een serieuze dosis cortisone in de hoop dat de schade zich hersteld. Rond middernacht mogen we dit nog eens herhalen. Het wordt een bange nacht want als dit niet aanslaagt ziet het er niet goed uit voor deze lieverd.

Zopas heeft hij nog gegeten maar we moeten hem ondersteunen. Hij kan immers niet meer rechtop zitten, laat staan lopen. Hij is vrij onrustig en komt alleen tot rust als hij contact met ons voelt. We hopen van harte dat we morgen met beter nieuws naar buiten kunnen komen!

============================================

Update 07/01/2016:

Vandaag viert Biatch zijn eerste jaar bij Het dierenthuisje. Biatch werd door de bejaarde dame die hem al lange tijd op straat verzorgde uiteindelijk met pijn in het hart hierheen gebracht. Althans, ze gecontacteerde iemand die zich plaatselijk met zwerfpoezen bezig hield om het probleem uit te leggen en die persoon nam stelde ons dan de vraag of we deze blinde jongen wilden opvangen. Biatch was al die tijd goed verzorgd door de dame maar inmiddels was hij blind geworden en hij wilde bij haar niet binnen blijven; dat in combinatie met de drukke baan waaraan zij woonde, stelde haar voor een groot probleem en een zware beslissing. Na zijn aankomst hadden we nog wel even telefonisch contact met zijn bezorgde verzorgster om haar gerust te stellen maar ze kon haar geliefde zwerfpoes pas echt ter plaatse komen bezoeken tijdens de openthuisdag. Ze was dolgelukkig als ze zag hoezeer Biatch hier genoot en benadrukte dat hij geen betere thuis kon hebben.

Oorspronkelijk hadden we hem wel liever als enige poes in een gezin geplaatst maar eens hij hier zijn weg binnen en buiten goed kende, zou het iet meer verstandig geweest zijn. Biatch geniet hier inderdaad ten volle want hij houdt ook van zijn wandelingetje buiten wat hij kan doen zonder angst om gevaar te lopen.

Hopelijk mag deze lieverd nog vele jaartjes vieren!

=============================================  

Update 29/05/2015:

Een weekje geleden liep Biatch plots erg wankel op zijn achterhand. Al gauw bleek dat er iets mis zat in zijn rug want hij reageerde fel toen de dierenarts zijn ruggengraat aftastte.

We moesten Biatch klein houden maar dat is natuurlijk niet evident met een blinde poes want die slaat direct in paniek als hij voelt dat zijn vrijheid begrensd wordt. Toen dachten we aan de resultaten die we eerder op Hernia-toestanden hadden dankzij discus compositum; een homeopatisch middel waarmee we reeds heel wat rugproblemen binnen erg korte tijd konden verhelpen.

Zo ook bij Biatch. We zagen dag na dag zijn toestand verbeteren en na amper een week loopt hij terug zonder pijn rond.

Deze lieve blinde jongen heeft ons zodanig leren vertrouwen en kent de omgeving hier ondertussen vanbuiten. Zowel binnen als buiten kent hij zijn weg wat maakt dat we besloten hebben om hem tot vaste bewoner te benoemen. Hem herplaatsen zou hem weer heel veel stress en aanpassingsproblemen bezorgen. Het feit dat hij het hier echt naar zijn zin heeft en geniet van de vrijheid om ook buiten te gaan zonder het risico te lopen dat hij gevaar zou lopen, kan die beslissing alleen maar bevestigen.

Wie Biatch wil steunen via meter- of peterschap kiest voor een hele lieve pete-poes!

===============================

Biatch is een gecastreerde kater van ca 14 jaar én is blind. Hij is super lief en braaf maar moest helaas bij zijn vorige verzorgster weg omdat hij blind was. Hij moest er buiten leven en mocht niet binnen.

Biatch vraagt echter niet liever dan een warm en knus plekje binnen aan de verwarming en geniet van knuffels en aandacht. Hij kan perfect met soortgenoten en zelfs met honden overweg. Uiteraard mogen ze hem niet plagen want hij kan zich niet verdedigen.

Gezien deze lieve jongen vooral nood heeft aan een rustige omgeving én aandacht hopen we dat hij nog een eigen thuis krijgt bij een grote dierenvriend die hem dat wil gunnen.