Samm

Update 04/03/2015:

Helaas hebben we Sam op maandagavond 2 maart moeten afgeven aan nierinsufficientie. De laatste dagen merkten we een achteruitgang in zijn drinkgewoonte en was zijn urine sterk gekleurd.

Die avond liet hij het ons heel duidelijk merken: het was genoeg geweest. Toen we Sam van de waterpot terug naar zijn favoriete ligplekje zagen waggelen, stond ons besluit vast om hem zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen. De dierenarts was gelukkig bereid om weer eens ’s avonds laat af te komen.

Rond 23.30u was Sam verlost van al het leed dat hij anders nog had moeten doorworstelen.  Toen hij aankwam op 31/12/’14 was hij erg onderkomen waarna hij zich goed herpakte. Het is echter de gekende opflakkering geweest waarna het noodlot fataal toeslaat.

Gelukkig hebben we hem toch nog enkele maanden gelukkig kunnen maken. Sammeke schittert voortaan aan de hemel.

=============================

Sam is de andere onderkomen jongen die op 30/12/2014 toekwam, even nadat we Mouse hadden binnen gekregen. Heel toevallig twee muisgrijze jongens en allebei helaas in erg onderkomen toestand.

Sam was qua parasieten er nog erger aan toe: hij zat ook helemaal onder de luizen. Hij werd nu voor de tweede keer behandeld zodat ook de eitjes niet meer levensvatbaar zijn. Zijn ontlasting baart ons nog zorgen want hij blijft erge diarree hebben.

Gezien zijn tandjes dringend toe zijn aan verzorging werd hij op vrijdag 9 januari geopereerd en werd ineens bloed genomen voor controle.

Na de tandverzorging knapte Sam snel op en ook de diarree begint aardig te minderen. We zijn nu echter zeker dat Sam een stokoud katertje is wat ook blijkt uit de bloedanalyse. Vooral de nierwaarden zijn niet positief te noemen. Het is dus afwachten of we met medicatie die nierwaarden nog kunnen verbeteren.

Sam geniet alleszins van zijn bedje in de Snoezel en zoekt zichzelf de zachtste plekjes uit.