Billie

Schitterend nieuws! Billie verhuist naar een adoptiegezin dat reeds jaren bij ons bekend is. Nu hun laatste poes overleden was, wilden ze een echte kansarme poes helpen en laat Billie nu de gelukkige zijn. Dit is een vreugdesprong waard!!!

=========================================

Billie is een gesteriliseerde kattin, geboren in 2017. Deze sukkel heeft een lang verhaal te vertellen waar wij zelfs maar een stukje van kennen. in april van dit jaar kwam ze toe via een collega asiel waar ze met de handen in het haar zaten. Billie bleek diabetespatiënt te zijn maar liet zich absoluut niet prikken met insuline. Ze werd al twee keer geadopteerd en telkens terug gebracht omdat ze haar niet de nodige verzorging konden geven. Maar ook in het asiel lukte dat niet.

Billie kwam aldus hierheen en na wat aanpassingstijd konden we haar gedurende een tiental dagen haar insuline toedienen waarna het weer een onmogelijke zaak werd.  Billie ging door het lint telkens ze gefixeerd werd. We besloten in samenspraak met de dierenarts om haar rustig te laten doen en het inspuiten achterwege te laten. Ze zou dan vermoedelijk een wat korter leven genieten maar wel één zonder al teveel stress. Op zich leek ons dat ook het meest dierwaardige voor deze kattin maar al gauw bleek dat ze de druk van de groep niet aankan.

Billie probeert zich al sinds april hier overeind te houden en we doen echt ons best om het haar zo aangenaam mogelijk te maken maar toch moeten we vaststellen dat ze er niet aan went. Dat resulteert in dipjes af en toe . Zo troffen we haar aan, zittend in de gietende regen zonder enige reflex om te gaan schuilen. We hebben haar warm binnen gezet, afgedroogd en vervolgens enkele dagen apart gezet in een verwarmde unit waarbij ze dan quasi dadelijk begint te eten en geniet van aandacht. Toch is dit geen leven! Haar gans haar leven in een unit apart houden in de hoop dat er genoeg vrijwilligers komen die dag om haar eens te aaien… dat is het echt niet! Haar terug los laten in de groep maakt haar ook niet gelukkig… heel dubbel dus!

We beseffen dat dit geen simpele taak wordt maar toch gaan we op zoek naar de ideale thuis voor Billie.  Ten eerste moet de adoptant beseffen dat Billie een medisch ondermijnend probleem heeft (diabetes, weliswaar niet in zware mate) wat haar levensverwachting kan beperken. Haar hierbij helpen, is zeker niet aan te raden omdat ze daardoor enorm veel stress doormaakt die het probleem alleen nog groter maakt. Onze grote vrees is dus dat iemand haar zal adopteren en toch van de ene dierenartsvisite naar de andere gaat lopen in de hoop haar leventje te trekken terwijl ze er absoluut niet beter van zal worden gezien ze zich gewoonweg niet laat fixeren. Stress is immers nefast voor een diabetespoes.

Ten tweede moet de adoptant Billie nemen zoals ze is. Dat wil zeggen dat ze graag aandacht heeft maar evengoed aangeeft wanneer het genoeg is voor haar. We vermoeden wel dat ze veel rustiger en toegankelijker zal zijn eens ze haar ideale thuis treft waar ze zich echt goed voelt én haar ding kan doen zonder angst om noodgedwongen gepakt te worden.

Ten derde zijn we op zoek naar iemand die niet teveel soortgenoten heeft of alleszins geen dominante karakters want daar is ze niet tegen opgewassen. Mits er de nodige ruimte is, zal ze wel met rustige poezen kunnen samen leven.

Ziezo… Niet eenvoudig dus maar we zijn het haar verschuldigd om toch op zoek te gaan in de hoop dat we haar alsnog de ideale thuis kunnen schenken…

We beloven dat we met raad en daad zullen paraat staan voor de grote dierenvriend die deze lieverd deze kans wil gunnen.