Billy

Billy werd geadopteerd van bij de adoptant die hem met veel pijn in het hart liet gaan. Toch was ze vrijwel zeker dat zijn nieuwe mensen het beste met hem voor hadden, de nodige kennis hadden en dat Billy bij hen gelukkig zou kunnen worden. Groot was dan ook de verbazing dat we de dag erna een telefoontje kregen dat Billy de boel terroriseerde. Hij had een plek ingenomen op de trap en viel iedereen aan die in zijn buurt kwam.  Zijn verzorger bracht hem een bezoek en constateerde inderdaad een totaal overspannen Billy die fel tekeer ging. Het brak haar hart en ze besloot om hem terug mee naar haar thuis te nemen en hem daar te houden. Hij had het haar heel duidelijk gemaakt: hij wil op geen andere plek leven.

Zijn verzorgster heeft nu besloten het één en ander aan te passen qua leefomstandigheden voor zowel Billy als de andere poezen zodat het hopelijk voor iedereen naar wens kan verlopen. Gelukkig heeft Billy zo’n grote dierenvriend getroffen die begrip heeft voor zijn houding!

=======================================================

Billy is een gecastreerde kater, geboren op 30/07/2015. Hij werd afgestaan in Juni 2019 omdat hij op een appartement moest leven waar hij absoluut niet kon aarden. Billy kwam tot rust dankzij de ruimte die hij hier kreeg maar hij was weliswaar dominant ten aanzien van zijn soortgenoten.

Toen werd hij geadopteerd in Oktober 2019 door iemand die nog één poes in huis had en enkele zwervers in de tuin verzorgt. Alles leek goed te gaan totdat Billy zich helemaal thuis begon te voelen en de overhand nam. Dit is hoe zijn huidige verzorgster Billy omschrijft:

“In het begin durfde hij krabben en naar mijn benen vliegen. Hij heeft geleerd wat mag en niet mag. Zo mag hij niet op het aanrecht, heeft hij geleerd van niet meer te krabben. Vindt hij iets niet leuk, dan durft hij zijn pootje opheffen of eens klagen. Maar that’s it. Hij kan wel wat geïrriteerd rondlopen als er veel andere katten in de buurt zijn, maar dat merk je wel, dan loopt hij wat te zuchten en te kwispelstaarten. Daarom moet hij ergens komen waar absoluut geen katten zijn.

Hij heeft hier ook 3 maanden nodig gehad om echt tot rust te komen. Je moet zijn vertrouwen verdienen en hij moet zijn onzekerheid overwinnen. Ondertussen is het een echte knuffelkat geworden, maar wel op zijn termen. Hij komt regelmatig dabben en spinnen op je schoot (met zijn favoriete dekentje) en ’s avonds en ’s nachts komt hij op je borst liggen met zijn hoofd tegen je wang.

Ik denk dat hij liefst een vrouw heeft, omdat hij een obsessie heeft met lang haar (hij wil daar altijd op slapen en dabben)
Hij drinkt graag van de kraan en probeert uit je glas water te drinken. Hij eet heel graag spaghettisaus.

Hij loopt de hele dag buiten en gaat ver op ontdekking, dus een tuin is een must. Hij zal in het begin misschien nog een klein beetje moeilijker zijn, dus een adoptant die wat geduld kan opbrengen moet wel. Maar je moet hem veel aandacht en positieve bevestiging geven. Lieve woordjes zeggen, een aanraking in het voorbijgaan of hem tegen je hand laten lopen. Hij volgt je doorheen het hele huis, want hij houdt echt wel van die terloopse affectie en het brengt hem tot rust.

Dus zouden jullie een nieuwe thuis voor hem kunnen zoeken?
Niet alleen voor mijn katten, maar hij zal als enige kat nog rustiger kunnen worden.”

Wie graag met Billy kennis maakt, brengen we in contact met zijn huidige verzorgster. Hopelijk vindt hij snel de ideale thuis waar hij als enige spinner verwend wordt, rust en ruimte ter beschikking heeft.