Blackie

update 06/01/2015:

Blackie werd op dinsdagochtend, vijf januari gevonden voor één van de buitenverblijven. Hij bleek een infarctje gekregen te hebben. Helaas konden we hem niet meer helpen en moesten we afscheid nemen van deze lieverd.

Blackie was ondertussen al een tijd erg sociaal geworden naar mensen toe en voelde zich aardig thuis. Hij aws ondertussen ook in behandeling voor een gevoelige mond die hem wat parten speelde maar niemand had ooit verwacht dat hij zo plots zou sterven. Hij had immers sinds zijn aankomst op 13 maart 2015 geen enkel medisch probleem.

Eén troost is dat hij alleszins niet heeft moeten afzien. Blackie geniet nu terug het gezelschap van zijn overleden vrouwtje.

===========================================

Blackie werd binnen gebracht nadat zijn verzorgers overleden waren. Hij werd eerst opgevangen in de units in de hoop dat hij daar tot rust zou komen en vertrouwen zou krijgen in andere mensen maar dat lukte helaas niet. Hij weigerde te eten en geraakte in paniek ls we zachtjes probeerden om hem te benaderen.

Uiteindelijk besloten we om hem in de groep te laten zodat hij terug vrijheid kreeg en mogelijk zo sneller vertrouwen zou krijgen. Dat was alleszins een goede zet want ondertussen durft hij al tot op het terras te komen zolang we maar niet teveel bewegen.

Blackie is tien jaar; op zich dus niet echt oud maar om kans te maken op een eigen thuisje zal hij toch wat socialer moeten worden. Het is dus even afwachten hoe hij verder evolueert.