Blob

21/01/2015:

Helaas hebben we Blobke gisterenavond moeten afgeven.

Ze was ’s
ochtends op haar vraag even buiten gegaan. Dat was niets ongewoons voor haar;
ze ging immers graag haar plasje in ’t gras doen. Dit keer
kwam ze echter niet direct terug naar binnen en moesten we haar gaan zoeken;
ze lag gewoon te staren naar het gras.

Op die korte tijd was ze al aardig afgekoeld;
ze had nog zo weinig haar.

Dankzij een haardroger kregen we haar terug warm waarna ze
gans de dag lekker dichtbij de verwarming ging liggen. ’s Avonds trok ze weer even naar buiten maar nu waren we op
onze hoede en namen we haar direct terug binnen na haar plasje. Ze genoot nog van haar plekje aan de houtstoof.

Toen we wilden gaan slapen waren we er niet gerust in;
Blob was onrustig en waggelde meer dan voordien. Toen ze ook nog door haar
pootjes zakte, besloten we nog snel de dierenarts te bellen in de hoop dat die
zo snel mogelijk kon komen. Ze gaf ons alle signalen dat het tijd was.

Gelukkig was ze bereid en heeft ze Blob in alle rust
verder leed kunnen besparen.  Ze was echt een kranige dame die tot op de
laatste tel genoten heeft. Tot haar laatste adem heeft ze gespind en trappelde
ze met haar pootjes van genot.

We zijn dankbaar dat we Blob die laatste zeven maanden
van haar leventje hebben mogen verzorgen.  Ze is nu bij haar lotgenoot
Stimpy die we al eerder moesten laten gaan.

Tiboo is nu de enige nog die van diezelfde eigenares
kwam. Hij is gelukkig voorlopig nog niet van plan om ons te verlaten!

======================================

Update 27/12/2014:

Blob heeft het blijkbaar ondertussen erg naar haar zin. Ze lijkt begrepen te hebben dat dit haar finale thuis is en sindsdien is ze haar grenzen gaan verleggen. Van de Snoezel is ze verhuist naar de woonkamer waar ze haar vaste plekjes in de zetel en ook een mandje heeft toegeëigend. Het liefst van al ligt ze languit vlak voor de stoof: lekker warm!

Haar rug maar ook haar hoofdje zijn zo goed als kaal. Een licht vette zalf kalmeert de huid zodat dit haar niet al teveel parten speelt. Het zicht is wat anders maar daar kunnen we niet van wakker liggen én zij nog minder!

Blob loopt als het ware als een banaan; de artrose is zo heftig dat ze echt krom loopt maar dankzij homeopathie kunnen we haar pijn minimaliseren. Het is zelfs zo dat ze nu terug via een trapje op de zetel kan klimmen wat ze voordien niet kon. Tja, de uitrusting is voorzien op mindervaliden hé…

Eergisteren ston echter ons hart even stil en mogelijk ook dat van haar. Ze wilde op de zetel komen via het trapje maar schrok van een andere poes die er reeds op lag waardoor ze van het trapje gleed. Ze stapte even in onze richting en liet zich dan gewillig pakken waarna ze als dood in mijn armen bleef liggen. Haar hoofdje bleef slap hangen en ook haar poten vertoonden geen kracht.  Na zo’n tien minuten was alles weer normaal en begon ze terug voorzichtig te stappen.

Toen we de dierenarts een dag nadien erover vertelden, kon zij ook niet direct een antwoord geven op het hoe en waarom maar zei bevestigend dat Blob wel echt een serieus krakende wagen is.

Elke dag is dus een geschenk en als we haar zien eten lijkt zij er ook zo over te denken!

=================================

Update 31/10/2014: helaas hebben we moeten constateren dat Blobke ernstige problemen krijgt met haar nieren. Ze krijgt nu medicatie die hopelijk zal aanslaan zodat ze nog wat kan genieten. Hoe lang dat zal zijn; geen idee.

We hebben dan ook met pijn in het hart Blob als vaste bewoner omgedoopt. Voor ons niet erg uiteraard dat deze lieverd blijft maar wel voor haar zelf want ze is zo aanhankelijk en lief. Ze verdiende echt nog een knusse thuis waar ze véél meer aandacht kan krijgen zodat ze haar laatste maanden eens goed verwend zou worden… Helaas is het ijdele hoop te denken dat we er nog in kunnen lukken om haar dit te schenken. Ze zal het dus de rest van haar dagen moeten doen met gedeelde aandacht.

==========================================

Blob is een seniorpoes die samen met lotgenoten Stimpy en Tiboo afgestaan werden aan asiel Het blauwe kruis omwille van ziekenhuisopname van hun vrouwtje.

Helaas had hun baasje door medische problemen al langer niet de correcte zorgen kunnen opbrengen voor haar lieverds en dat is eraan te zien.

Blob heeft zware obesitas geleden wat nu door haar ouderdom resulteert in magere achterhand, grote hangbuik en stramme pootjes. Toch heeft Blob nog plezier en leeft zij op als ze wat aandacht krijgt. Deze erg lieve, gesteriliseerde kattin is met haar zeventien lentes niet afgeschreven, als je het haar vraagt.

Blob is ook sociaal met soortgenoten en honden.  Een makkelijke poes die enkel een dierenvriend moet treffen die hem die liefdevolle oude dag wil gunnen. Het liefst zouden Blob en Stimpy samen een plekje krijgen voor hun oude dag want ze zijn dikke vrienden en slapen meestal samen in dezelfde mand.