Bob & Barry

Zelden uiten we oordelen maar dit is toch wel echt een schande te noemen. Vandaag kwamen we erachter dat de twee sukkels die zo overstuur waren binnengebracht als zijnde “gevonden voor de deur” van een oudere dame waren die niet meer voor hen kon zorgen. Het “probleem” werd “opgelost” door die onbeschaamde leugenaar wat blijkbaar niet geweten is door hun verzorgster. We hopen nu gauw in contact te geraken met deze dame zodat we de twee jongens zo goed mogelijk kunnen helpen. We weten nu alvast dat ze dus bij een oudere dame leefden en dat ze nooit buiten geweest zijn. Geen wonder dat de sukkelaars zo van de kaart zijn! Ze werden dus binnen gebracht rechtstreeks vanuit hun thuis in hun eigen transportmand en kattenbak (één zat in een kattenbak die met kleefband was omwonden.  Hopelijk komen we ook hun namen en exacte leeftijd nu te weten.

De man die hen binnenbracht verdient een standbeeld als leugenaar en oplichter! Het allerergste is dat de dieren heel wat tijd hebben verloren doordat we geen achtergrond kenden en enkel konden gissen. We hadden het dus bij het rechte eind dat de uitleg van die man alleszins niet deugde en dat we niet veraf zaten met ons vermoeden dat het zijn eigen katten waren.

We zetten alleszins nu alvast onze speurtocht verder naar lieve adoptanten die deze twee gedupeerde sukkelaars een thuis willen schenken!

==============================================

Bob & Barry zijn twee gecastreerde katers die werden binnen gebracht als zijnde gedumpt. Vreemd dat ze de man zomaar vrolijk gevolgd waren tot in zijn woonst terwijl ze hier erg angstig reageerden. Hij wist ons tevens te vertellen dat de poezen erg gesteld waren op mekaar én dat klopt! Het zijn vermoedelijk zelfs twee broers en ze zijn inderdaad erg lief en zacht van karakter maar niettegenstaande ze rustig met zijn tweetjes in een ruime kamer zitten, blijven ze telkens weer angstig reageren. Eens we dan even bij hen zitten, is het vooral Barry (zwart-wit) die afkomt en zich ontspant. Bob blijft angstig vanop een afstandje toekijken maar niettegenstaande hij blaast uit angst kan je hem rustig aaien zonder enig probleem. Er zit echt geen greintje kwaad in deze twee grote jongens. De dierenarts heeft hen gecontroleerd en schat ze ca 1,5 à 2 jaar oud.

Normaal plaatsen we de poezen pas in adoptiegezinnen als ze helemaal los gekomen zijn maar in dit geval zou het voor hen veel beter zijn als ze zo snel mogelijk een eigen rustige thuis mogen krijgen. Daarom hopen we dat een geduldige dierenvriend hen die kans wil gunnen. We zijn er zeker van dat ze mits voldoende aandacht en in een rustige omgeving zich veel sneller zullen thuis voelen.

Hopelijk vinden we die ideale thuis voor dit brave duo.