Witje

Op 26 juli 2021 hebben we afscheid moeten nemen van Witje. De tumoren werden steeds groter en toen hij slachtoffer werd van vliegenlarven die via de tumor op zijn flank binnen waren gedrongen, konden we niet anders dan hem te verlossen van verder leed. Lange tijd hebben we hem kunnen verzorgen, weliswaar vanop afstand want volledig vertrouwen in mensen had hij nog niet gekregen.

Ondanks de huidkanker heeft Witje toch nog meer dan twee jaar mogen genieten van een onbezorgd leventje. Tot de dag voor zijn heengaan heeft hij genoten van lekkers en de aandacht van zijn verzorgers in zoverre hij die toestond.

Witje zal niet snel vergeten worden. Hij was weer zo’n patiënt die nergens terecht kon en hier zijn heil vond.

===============================================

Bij ons sinds 17/04/2019

Witje kwam via een collega asiel toe waar hij met opengesprongen gezwellen op de oren ten gevolge van huidkanker was toegekomen. Als erg angstige zwerver waren er in het asiel weinig opties voor hem en zo kwam hij hier terecht.  Door het amputeren van zijn oortjes is de kanker niet verder uitgebreid. Helaas had hij ook op zijn neus een plek en die is niet zomaar te verwijderen. We kunnen alleen maar hopen dat het niet snel zal aangroeien zodat hij nog lang kan genieten.

Na een maand of vijf evolueerde deze gezette kater van angsthaas die we nauwelijks zagen tot één van de terughoudende poezen die stilaan dichterbij durft te komen. Hij heeft het zelfs al enkele keren aangedurfd om tot in de Snoezel te komen en af en toe lukt het hem om zijn angst te overwinnen als we hem passeren. De volgende keer zet hij het dan weer op een lopen.

Het is afwachten hoe hij verder zal evolueren maar we verwachten wel dat hij ooit zal genieten van aaitjes.