Bobke

Een hartaanval werd Bobke fataal. Gezien de erg slechte toestand van zijn hart reeds sinds zijn aankomst bij Het Dierenthuisje in maart 2015 is het niet verwonderlijk dat hij hieraan gestorven is. Meer dan anderhalf jaar kreeg hij nog kado terwijl de dierenartsen hem nog amper een maand gaven. Hoewel we wisten dat dit er zat aan te komen, laat hij een leegte achter. Het kleine Yorkje was een grote hartendief. We vreesden vooral voor Mozy’s reactie maar gelukkig valt dat goed mee. Treuren doet hij niet. Wel zoekt hij geregeld Pitou op om samen in de mand te kruipen maar hij kan ook goed op zichzelf zijn. Enkel in zijn wandelgedrag is wat gewijzigd: hij wil namelijk niet meer dezelfde ronde lopen zoals hij voordien met zijn lotgenoot deed en kiest nu voor een andere richting.

=========================================

update 11/05/2015

Bobke houdt van tractor rijden! Ongelooflijk maar waar. Toen we onlangs voor het eerst na de winter de zitmaaier boven haalde om de tuin te kortwieken ging Bobke uit zijn dak toen hij de motor hoorde. Als een briesende leeuw liep hij het gevaarte tegemoet en bleef ernaar blaffen en het volgen. Toen Bobke de kans kreeg om mee te rijden was hij de koning te rijk. Heel fier stond hij tussen de benen van de bestuurder rond te kijken. Als er even een stop werd ingelast om de opvangbak te ledigen, kwam hij eraf maar even later als hij de motor terug hoorde aanslaan, liep hij in volle vaart er terug achter. Zo heeft Bobke gans de gazon mee afgereden. 

Ook de tweede keer stond hij paraat als hij de motor hoorde aanslaan. 

Een geboren boerenjongen………….

===========================

update 31/03/2015:

Gezien we de dag na hun aankomst merkten dat Mozy bloed plastte, wees alles op een blaasontsteking. Dankzij antibiotica beterde dat op enkele dagen maar het plassen overal in huis blijft. Ook Bobke plast waar hij staat. Beide hondjes hebben blijkbaar nooit geleerd om hun behoeften buiten te doen.

We hebben vandaag Mozy eens een leibandje aangedaan toen we naar de dierenarts met hem gingen voor controle van de blaas en prostaat, maar de sukkelaar was er erg bang van en legde zich zo plat hij maar kon op de grond. Bewegen durfde hij absoluut niet. Gelukkig heeft hij hier genoeg loop en hoeft hij niet aan de leiband uitgelaten te worden.

Bobkes’ gezondheid baart ons echter nog meer zorgen. De vochtafdrijvers werpen snel vruchten af zodat het zware hoesten al fel gebeterd is, doch mirakels mogen we niet verwachten. Hij blijft kortademig. Daarenboven jankt de kleine lieverd ook geregeld door de pijn in zijn achterhand niettegenstaande hij pijnstiller krijgt sinds zijn aankomst en ook iets om de artrose af te remmen. Verhelpen kunnen we helaas niet meer; daarvoor is het te laat. We overleggen nu met de dierenarts een methode om het hem nog zo aangenaam mogelijk te maken voor de tijd die hem rest wetende dat zijn longetjes erg aangetast zijn.

Acupunctuur zou zeker kunnen helpen voor zijn artrosepijnen, maar gezien hij zich niet mag opboeien voor zijn ademhaling is het riskant om hem al teveel te vervoeren…

=================================

Bobke en Mozy kwamen bij Het dierenthuisje terecht nadat hun eigenaar moest verhuizen en de dieren niet mocht meenemen.  Vaak een heel trieste situatie maar hier misschien wel een geluk bij een ongeluk.

De foto’s liegen er niet om: twee stinkende haarbollen kregen we gisterenavond toe. Bobke is de kleinste en tevens de oudste met elf jaar. Mozy is er acht, heeft geen tanden meer en zijn onderkaak zit helemaal los. Bij onderzoek door de dierenarts blijkt dat de kin gebroken is wat mogelijk gebeurd is bij het verwijderen van de tanden.

Bobke is er erger aan toe: hij heeft “losse knietjes” bovenop zijn zware artrose, maar veel erger nog is zijn sterk vergrootte hart dat op zijn luchtwegen duwt waardoor hij erg veelvuldig hoest. Het enige wat het beestje kreeg voor zijn medische problemen was een hartpilletje. Niettegenstaande de eigenaar verklaarde dat Bobke gecastreerd is, blijkt dat dit helemaal niet het geval is. Gezien de toestand van zijn hartje is een operatie uiteraard uit den boze.

Bobke krijgt nu aangepaste medicatie volgens al zijn probleempjes en dan is het even afwachten hoe hij verder zal reageren.

In ieder geval kregen ze beiden na het dierenartsbezoek een duchtige maar liefdevolle kappersbeurt.  Enkele dagen geleden kregen we spontaan een mooi voorstel van Hilde, een dame die volgende week officiëel haar hondentrimsalon opent te Turnhout. Zij bood namelijk aan om de asielhondjes gratis te coifferen en toen ze vernam van deze twee Yorckjes wilde ze zelfs deze middag direct tijd maken.

Resultaat: een hele metamorfose! kijk zelf maar naar de foto’s…

Dank aan Hilde van kapsalon Ollini uit Turnhout : http://www.ollini.be/ Woensdag opent haar zaak: men zegge het verder!

Momenteel durven we nog niet te zeggen of deze twee lieverds nog geadopteerd zullen kunnen worden. Ze zijn erg aan mekaar verhangen en gezien vooral Bobke nogal een twijfelachtige gezondheid heeft, lijkt ons dat niet direct aan de orde. Anderzijds zijn de beestjes echt wel heel gelukkig in hun nieuwe omgeving dus zullen ze het ook niet erg vinden als ze hier zouden blijven wonen.

Wil jij hun meter of peter worden?