Rattje

21/05/2015:

Helaas hebben we Rattje vanavond uit haar lijden moeten verlossen. De laatste weken had ze erg veel last van vocht in de pootjes. De dierenarts stelde vast dat de kanker erg uitgezaaid was inmiddels en haar lymfeknopen erg opgezwollen waren. Haar huid werd ook erg dun wat voor ongeneeslijke buikwonden zorgde. De laatste week kreeg ze pijnstiller om het dierwaardig te houden. Rattje was erg dapper en had zonder twijfel een hoge pijngrens maar dat mocht geen vrijgeleide zijn om haar dit lijden nog langer aan te doen.

In alle rust en zonder enige weerstand is Rattje heel snel naar haar vrouwtje gereisd.

Rattje was helaas maar drie maanden bij ons, maar haar aanpassingsvermogen en kracht zullen we niet snel vergeten. Haar vrouwtje mag trots op haar zijn.

========================================= 

update 29/03/2015:

Rattje is inmiddels goed herstellende van de ingreep die ze op 25 maart onderging. Niettegenstaande de grootte en zwaarte van de operatie lijkt ze er weinig last van te hebben; ze lijkt eerder opgelucht wat niet eigenaardig is. De ontstoken tumoren moeten pijnlijk geweest zijn.

Afhankelijk van haar verdere herstel zullen al dan niet de overige tumoren aan de andere zijde van haar buikje binnenkort ook verwijderd worden. Eerst even afwachten hoe haar lichaampje verder reageert.

====================================

Rattje kwam op 23/02/2015 toe na het overlijden van haar baasje. Ze had even een periode nodig van aanpassing maar nu dat allemaal eindelijk achter de rug was en ze zich goed begon te voelen, komen we erop uit dat haar buik vol zit met gezwelletjes.

Er werd duchtig overleg gepleegd met de dierenarts die ondertussen RX had gemaakt van de longen om uit te sluiten of er uitzaaiingen in die richting waren. Gelukkig was dat niet het geval maar wel zitten de gezwellen aan beide kanten van de buik.

Terwijl ik dit tijp (22.45u) is de dierenarts haar nog aan het opereren en wachten we vol spanning op haar verdict. Als alles naar wens verloopt, zal Rattje vrijdag terug naar huis komen en zal een tweede operatie onvermijdelijk zijn binnen enkele weken.

Duimen maar dat die eerste ingreep goed meevalt voor deze lieverd!