Boris

Helaas is Boris overleden aan het ondermijnende Felv virus waar hij in juli mee toekwam. Zijn longen waren er erg slecht aan toe maar toch slaagden we erin om hem nog op te krikken en het is dan ook een hele troost dat we hem toch nog een drietal maanden hebben kunnen omringen met vele liefdevolle knuffels.  Zeker weten dat hij daar intens van genoten heeft!

=======================================

Boris kwam toe op 10/07/2017 en was al een hele tijd een zwerver maar zijn vaste verzorger begon zich toch erg veel zorgen te maken in zijn gezondheid. Vandaar de vraag of hij kon opgevangen worden zodat hij van straat was en de nodige medische zorgen kon krijgen. 

Boris werd gecastreerd en volledig gecheckt wat geen overbodige luxe was. Op RX was te zien hoezeer zijn longen zijn aangetast. Toch geniet deze lieverd enorm. Zijn oogjes zijn chronisch ontstoken maar dat lijkt hem helemaal niet te deren. Ze uitwassen vindt hij veel erger dan ze vuil te laten. Hij loopt er dan ook al zovele jaren mee…

Gelukkig kregen we de longontsteking wel onder controle maar natuurlijk kunnen we niets meer beginnen tegen het littekenweefsel dat zich door de jaren gevormd heeft.

Een spijtige bijkomstigheid: Boris is positief getest op Felv. Er zal mogelijk een moment komen dat zijn immuniteit het niet meer zal halen maar daar is voorlopig gelukkig geen sprake van. En uiteindelijk blijven we hopen dat de ziekte nooit zal doorzetten wat best mogelijk is. Het is nooit te voorspellen.

Boris is gelukkig in zijn nieuwe omgeving en geniet van alle aandacht wat voor ons het belangrijkste is. Verder kan hij het goed vinden met de groep en hoeven we niet te vrezen dat de Felv via bloedcontact  zal verder gezet worden. 

Wie Boris wil steunen door zijn meter te worden, krijgt vast en zeker een dankbare knuffel van deze lieverd!