Fons

Update 21/10/2018

Iets meer dan een jaar heeft Fons mogen genieten van een zorgeloos leventje bij Het dierenthuisje. De lieverd had het niet makkelijk met zijn gezondheid maar dankzij wat immuniteitsboosters en gerichte medicatie konden we het hem aangenaam maken.  Fons heeft echt genoten en gaf ons als dank zijn volle vertrouwen.

Met veel verdriet moesten we nu inzien dat Fons niet langer gelukkig was. Hij was gestopt met eten, was erg vermagerd en de levensvreugde in zijn oogjes ebde weg. Het was tijd om de hulp van de dierenarts in te roepen. Fons viel op schoot in een diepe slaap en straalt nu op volle kracht aan de hemel: een ster die overal ter wereld knipoogt.

===================================

Fons kwam bij ons terecht op 8 augustus 2017 na een bewogen zwerversbestaan in het Geelse. Hij werd weliswaar verzorgd in de mate van het mogelijke maar zijn toestand wekte medelijden op en zo kregen we de vraag om hulp.

Niettegenstaande het gehavende kereltje veel had meegemaakt op straat was hij aardig snel te verleiden met aandacht en knuffels. Na een weekje in afzondering om te acclimatiseren plaatsen we hem in de groep en al gauw leek hij geen vlieg kwaad te doen.

Fons geniet van zijn warme plekjes binnen en na een enkel nachtelijk avontuur in de tuin lijkt hij het daarbij te houden. Hij lijkt voorlopig genoeg te hebben van het buitenleven. 

Het spijtige aan zijn verleden is dat hij toegetakeld werd door minder gezonde soortgenoten, zo blijkt want de lieverd is drager van Fiv. Gelukkig is hij nog gezond en zijn de probleempjes waar hij mee toe kwam van voorbijgaande aard geweest. Een blind oog houdt hij er nog wel aan over alsook gerafelde oren maar dat zal zijn geluk niet inbinden!