Boss

08/03/2015:

Dit was weer een hele opdoffer. Toen we zaterdagnacht van de kaasavond terug thuis kwamen, was er niets aan de hand en verwelkomde Boss ons op het terras op zijn eigen manier, nl. met een korte blaas. Vervolgens liep hij weg naar de Prutskes; niks aan de hand.

Toen we zondagochtend opstonden en door het raam van de Snoezel naar buiten keken, lag daar Boss plat in het gras. We gingen natuurlijk direct kijken want dat was zeker geen normale houding, noch plek voor hem. Boss was helemaal koud en stijf… hij was dus deze nacht gestorven.

Alles wijst op een hartstilstand. Er zijn totaal geen tekenen van ziekte. Nu we hem konden betasten bleek ook dat hij een goed gevormde poes was dus zeker geen eetstoornissen wat we trouwens ook al eerder goed gemerkt hadden. Hij stond immers altijd te wachten op het terras voor het eten, de koekjes enz… hij ontbrak nooit!

Op de kaasavond spraken we nog over hem: “tegen de zomer komt hij binnen!” zei ik vast beraden.

Helaas zal dat ogenblik van vreugde er niet meer komen. We moeten ons nu troosten met de kennis dat Boss een triest zwerversbestaan heeft gekend en pas het laatste half jaar wat geluk vond bij Het dierenthuisje.  Het is een feit dat hij open bloeide en genoot van al dat lekkers. We wilden hem zo graag de warmte van binnen laten voelen en lieten vaak voor hem de deuren open staan niettegenstaande het buiten vroor in de hoop dat hij binnen zou komen. Maar nee, hij bleef altijd zielig zitten kijken vanop het terras maar sliep gelukkig wel in de Prutskes waar het lekker warm was.

We missen hem op het terras… én zijn korte “blaas” als we hem begroetten…

==================================

Boss kwam toe op 10 september 2010 als een bange zwerver die nergens welkom was. Hij had een erg zware oorontsteking die al ver gevorderd was en daardoor chronisch leek te zijn.

Tot overmaat van ramp kon Boss echter niet of nauwelijks verzorgd worden. Hij sloeg erg heftig van zich af wat maakt dat eens even zijn oortjes verzorgen met druppeltjes twee keer daags niet echt aan de orde was.

De gezette kater kreeg dan maar antibiotica in de hoop dat we het inwendige probleem zo voldoende konden aanpakken en gelukkig zijn we erin geslaagd.

Zodra we merkten dat Boss zich beter voelde hebben we hem de vrijheid binnen de groep gegund want hij werd gek in één van de units. Die eerste weken zagen we hem dan over en weer flitsen in de tuin maar enkele maanden later laat hij zich al veel zien.

Vooral als het etens- of koekjestijd is, zit hij op het terras te wachten. Vaak komt hij aan het keukenraam kijken maar zodra we het willen openen, schiet hij weg. dat zal nog niet voor direct zijn. Toch denken we dat Boss binnenkort toch wel eens de stap zou durven wagen om ook binnen wat op onderzoek te gaan. Waarschijnlijk wordt dat iets voor de Lente als de deuren terug meer open blijven staan.

De reden dat we hem Boss hebben genoemd is gewoonweg omdat ij zo imposant is. Toch is hij helemaal geen bazig type en is hij heel lief in omgang met soortgenootjes. Geschatte leeftijd circa 10 jaar.