Boulette

05/05/2023:

Dat Bouletje niet de beste gezondheid had, wisten we. Haar zus was al op jonge leeftijd overleden zonder voorbode terwijl Bouletje toch al negen jaar bij ons genoot van een onbezorgd leventje. De enige momenten dat we haar iets of wat konden benaderen, was wanneer ze zich minder goed voelde. Telkens er een verandering van weer was zoals herfst of lente moest ze ondersteund worden met medicatie. Gelukkig lukte dat ook steeds, zij het vanop afstand.

De winter en koude heeft echter dit keer veel te lang aangesleept en dat heeft Bouletje mogelijk geveld. Enerzijds was er die vervelende verkoudheid die weer de kop opstak maar toen we haar helaas in de vroege ochtend levenloos in de tuin vonden, bleek dat ze een voelbare niertumor had wat de letterlijke doodsteek geweest is.

Gelukkig hebben we Bouletje negen jaar vanop afstand mogen dienen. In die tijd heeft ze echt genoten en daar moeten we ons aan optrekken. Ze wilde geen inmenging van tweebeners, zelfs niet na al die jaren. We zouden haar niet geholpen hebben door haar te vangen en naar de dierenarts te brengen voor onderzoeken die voor haar erg stresserend zouden geweest zijn én alsnog haar dood betekend zouden hebben.

Bouletje speelt nu terug samen met haar zusje in een zorgeloze sterrenhemel.

============================================

Update 15 januari ’22:

Vandaag is Bouletje jarig! We vieren haar tiende verjaardag. Spijtig dat haar zusje het niet meer mag meemaken. Sinds ze in april 2014 toekwam heeft ze gelukkig een mooie vriendenkring rondom zich. Mensen vindt ze nog steeds vreemde en onbetrouwbare wezens, hoezeer we haar ook benaderen met lekkers en zachtheid.  Met andere woorden: ze zit hier op haar plaats want bij ons hoeft ze niets te vrezen.

Enkel als het echt nodig zal zijn, lees: bij ziekte, zullen we haar tegen wil en dank moeten pakken maar gelukkig is dat nog absoluut niet nodig geweest. We weten het wel, haar vachtje is geklit sinds deze winterperiode startte maar gelukkig zijn het oppervlakkige klitten die vanzelf afvallen nu ze nieuwe vacht aanmaakt. De helft van haar romp is al verlost van de klitjes, de andere helft zal vanzelf volgen. Tegen de lente zal Bouletjes vacht weer blinken. Magerder is ze er zeker niet op geworden. Vergelijk de foto’s maar van toen ze aankwam en nu.

Het liefst van al verblijft ze met haar vriendjes in de chalet “Gyzmo’s”. Tot over een tweetal jaar vertoefde ze voor al in “Nessies” maar toen was die ruimte nog niet verwarmd en slim als ze is, verhuisde ze naar de wat kleinere chalet waar toen ook al verwarming was. Ze mag dan wel klein van gestalte zijn, ze heeft best wat in haar mars. Een lieverd is ze zonder meer; dat maakt haar ook zo geliefd bij haar soortgenootjes.

En toch heeft Boulette nog geen meter of peter! Ok, je kan haar niet aaien maar als je haar ziet genieten, zal je zeker voor haar smelten. Word jij haar meter of peter aub?

=========================================================

Boulette kwam samen met een lotgenootje toe nadat ze enge tijd bij het asiel te Schoten hadden verbleven. Beiden waren erg bange zwervertjes die hun toevlucht zochten in de tuin van een dierenvriend die zo goed en zo kwaad mogelijk voor hen zorgde. Echter toen deze persoon overleed, waren de poezen aan hun lot overgelaten. Gelukkig bekommerde iemand zich over het lot van deze beestjes en vond zij geen betere oplossing dan hen naar onze collega’s, het asiel van Schoten, te brengen.

Helaas waren deze sukkels erg gestresseerd en bang. Eén van hen werd dan toch geadopteerd maar een week later kwam ze terug wegens te angstig. Hun toestand werd er uiteraard niet beter op en zo kwam de vraag van de dame die hen daarheen had gebracht of ze bij Het dierenthuisje terecht konden.

Niettegenstaande het nog jongere dieren waren, beseften we dat er snel moest gehandeld worden want die extreme stress zou nefaste gevolgen kunnen hebben voor hun gezondheid.

Boulette en haar vriendinnetje bloeiden hier vrij snel open dankzij het vrije leventje dat ze kregen maar toch was het kwaad al geschied. Boulette zag haar soortgenootje op amper twee dagen uit haar leven verdwijnen. De stress was haar fataal geworden. Dit is het typische patroon dat we vaak zien bij erg gestresseerde dieren. Eens ze dan uiteindelijk tot rust komen, valt de adrenaline weg en slaat toe waar ze al zo lang tegen vochten.

Bouletje heeft gelukkig andere vriendjes kunnen maken en geniet van haar vrije leventje én verzorging.