Caramel

06/02/2022: Caramel, de eerste poes die we in 2020 konden genezen van de vreselijke ziekte Fip heeft dan toch een gouden thuis gekregen.  Sinds de genezing van deze prinses kregen we heel wat adoptie aanzoeken en niettegenstaande we bij velen absoluut niet twijfelden aan de liefde en beste bedoelingen die ze met Caramel hadden, durfden we het niet eerder aan.  Deze langharige diva gaf door haar uiterlijk een heel ander beeld van zichzelf weer dan wie ze eigenlijk wel was. Het is een feit dat ze enorm lief is, aanhalig en op aandacht uit is maar evengoed is ze een spring-in-’t veld, een kwajongen die de bomen in en uit spurt, die ratten vangt en dan met slijkpoten en een vacht vol hooi en bladeren in de zetel of op bed ploeft. Ook eentje dat gewend was dat alles kon en mocht want ze is hier immers opgegroeid, super sociaal met soortgenoten dus zeker niet om als enige poes te houden én met totaal gebrek aan kennis van gevaar. Alle mensen zijn goed en zelf een auto zou ze gaan knuffelen…

Helemaal geen simpele opgave dus om voor haar een ideale thuis te vinden totdat we bericht kregen dat de directrice  van Gaia op zoek was naar enkele “sukkeltjes” om hun kroost uit te breiden. Een omheinde tuin volledig catproof, geen twijfel aan de liefdevolle zorgen waarmee ze omringd zal worden en geen gestelde verwachtingen. Wat een opgave! Drie poezen voorstellen uit een groep van zo’n 120 die de hemel op aarde krijgen…  Na rijp beraad en afgestemd op de karakters van de twee huispoezen waarmee ze zouden gaan samenwonen, stelden we Caramel, Cybo én Smokey voor. Caramel mag dan wel geen “sukkeltje” zijn toen we verduidelijkten waarom we haar graag aan hen voorstelden, begrepen ze het waarom.

Een uur later kregen we alvast de eerste berichten dat prinses Caramel zich geïnstalleerd had op bed en Smokey had zich een zacht nestje toegeëigend. Cybo had nog even tijd nodig maar dat hadden we ook verwacht. Hij was immers al meer dan zeven jaar bij ons maar gaf toch aan dat hij meer aandacht wou. Eens hij beseft waar hij terecht is gekomen, zal hij er ook zeker van genieten.

Deze zondag was bijzonder intensief maar enorm lonend. We zijn ervan overtuigd dat deze drie lieverds, die we lange tijd gekoesterd hebben zich geen betere thuis konden wensen. Alle drie zullen ze gemist worden door velen van de vrijwilligers en uiteraard ook door de meters/peters die hen gesteund hebben tijdens hun verblijf bij het dierenthuisje. Via deze weg willen we hen ook nog eens extra danken voor die steun en betrokkenheid.

================================================================

Dit is wel een heel bijzonder verhaal: mogelijk is Caramel wel het poesje dankzij wie mogelijk heel wat levens in de toekomst kunnen gered worden. Eerder verloor deze lieverd haar zusje aan Fip, een vreselijke ziekte die helaas al te vaak uitbreekt bij jonge poezen tot ca 1,5 jaar. Het is aangeboren en voor zover we altijd geweten hebben, onverbiddelijk dodelijk.  We hadden onlangs wel iets opgevangen dat er een medicatie zou ontwikkeld zijn in Amerika dat Fip patiënten geneest. echter om een poesje te redden, moest je al gauw over een budget van 5000 tot 8000€ beschikken wat helaas niet realistisch is, hoe zeer we ook zouden willen.

Onze dierenarts ging verder op zoek en zo kwamen we een soortgelijk middel op het spoor dat ook niet goedkoop is, dan wel betaalbaarder. Om Caramel te genezen zouden we ongeveer een budget van 800€ moeten uittrekken afhankelijk van haar gewicht. Gezien ze nog volop groeit moet de dosis natuurlijk geregeld aangepast worden.  Het bestaat uit een kuur van 86 dagen waarna de poes volledig bevrijd is van Fip. Ongelooflijk en te mooi om waar te zijn; met dat idee zijn we dan toch gestart met de behandeling want wat hadden we te verliezen!?  Op 26 september gingen we van start.

Ondertussen (23/10/2020) zijn we bijna een maand verder en Caramel straalt van gezondheid. Ze groeit als kool, speelt erop los en eet als de beste niettegenstaande ze bij het begin van de kuur al de eerste zichtbare verschijnselen van Fip had.

Het enige spijtige is dat de spuitjes die ze dagelijks moet krijgen, pijnlijk zijn. Het medicijn voelt branderig aan. Nu is Caramel een enorme lieverd die we kunnen troosten en dankzij wat lekkers erna en een dikke knuffel is de pijn snel vergeten. Hopelijk blijft dat zo gedurende 86 dagen! Binnen enkele dagen wordt opnieuw bloed genomen om te zien in welke mate de waarden gedaald zijn.

De behandeling kost momenteel 8€/dag. Elke  vier weken moeten de bloedwaarden gecheckt worden.

Als Caramel effectief genezen is van Fip na de kuur dan zullen heel wat poezen geholpen kunnen worden want hoeveel mensen hebben ooit al een poes moeten afgeven aan deze vreselijke ziekte waar niemand raad mee wist!?

Zodra de resultaten van de eerste bloedname toekomen, kan je het hier lezen!

Wie Caramel wil steunen in haar behandeling is zeer welkom om een gift te storten op haar rekening: BE78 6528 1125 0286. Natuurlijk zou ze ook heel trots zijn op een meter of peter!