Chloë

Bij ons sinds 24/01/2019

Chloë (° ca 06/2008) heeft een bijzonder trieste jeugd gekend. Het mag een wonder genoemd worden dat ze zo lief en zachtaardig is gebleven. Deze super lieve hond kwam bij ons terecht nadat ze maar liefst twee jaar in een asiel had doorgebracht. Als pup werd ze geadopteerd en opgevangen in een gezin dat niet veel hondentaal sprak. Resultaat is dat Chloë steeds onzekerder werd en uiteindelijk werd ze op de leeftijd van 8 jaar afgezet in het asiel omdat ze geen raad meer wisten met haar.
Filmbeelden toonden hoe ze jankend door de tuin rende als ze haar naam hoorde. Zonder enige aanleiding was ze uit het niets erg angstig.
Zo kregen we haar hier ook toe. Angstig van alles en iedereen.

Het was voor ons een uitdaging om deze brave hond, die écht geen vlieg kwaad zou doen, terug een rustig leven te schenken. Zelfs in extreme stress en angst bijt ze niet. Ze beeft en jankt maar bijten zal ze nooit.
Met veel geduld en liefde kregen we haar na enkele weken al zover dat ze ons als vaste verzorgers een beetje vertrouwde. Ze kleefde aan onze benen terwijl ze toch erg angstig met haar staart tussen de poten liep en van elke beweging die we maakten ineen kromp.
Vanaf het begin sliep ze wel mee op bed. Dat dan weer wel… Het is een bijzonder hondje met een gigantische handleiding!
Ondertussen is ze het leven hier al goed gewend en kent ze vele van de vaste vrijwilligers. Met sommigen van hen gaat ze zelfs graag uit wandelen. Maar ook zij weten dat ze geen bruuske bewegingen mogen maken. Als haar leiband langs haar pootjes glijdt dat is het grote paniek. Zo zielig hoe ze steeds een angsthaasje blijft.
Anderzijds zien we ook dat ze enorm geniet, serieus is bijgekomen in gewicht en wat een evolutie er is in haar gedragingen.
Nieuwe mensen zoekt ze voorzichtig op want haar nieuwsgierigheid onderdrukt toch vaak haar angst. Liefst komt ze rustig zelf af als die persoon zit. Wie op haar afloopt ziet haar verdwijnen met de staart tussen de poten.
We zijn trots op de vooruitgang die Chloë gemaakt heeft. Ze is een fantastische hond maar haar herplaatsen zou niet eerlijk zijn ten opzichte van haar. Ze zou ten eerste weer heel wat doodsangsten moeten doorstaan plus we zouden ook niet gerust zijn dat iemand haar ten volle zou verstaan.
Chloë heeft zich op die manier verzekerd van een veilig en knus plaatsje bij Het dierenthuisje als vaste bewoner.