Clodio

09/06/2020: Hoe triest! Clodio was eindelijk aan het genieten na zijn trieste verleden en nu al slaat het noodlot toe. We hadden zo gehoopt dat hij nog een thuis voor zichzelf zou krijgen, binnenkort als hij terug helemaal open gebloeid was naar mensen toe maar dat mag niet zijn. Zondagavond troffen we Clodio futloos aan in chalet “Timi’s” waar hij wel eens meer vertoefde. Alleen hield hij meestal nog wat afstand en nu leek hij echt om hulp te vragen.

Bij controle bleek dat hij veel vocht was verloren en dat hij onderkoeld was. Bakster en warmtelamp leken hem eerst goed te doen maar helaas kregen we vanmorgen het trieste nieuws van de dierenarts dat hij vannacht gestorven is. Het labo had vannacht nog naar de dierenarts gebeld om te verwittigen dat de nierwaarden bijzonder slecht waren dus wisten we genoeg. Als die ’s nachts bellen is het écht ernstig.

We troosten ons met het feit dat we Clodio toch nog 2,5 maand hebben kunnen gunnen waarin hij genoten heeft. Weer een sukkelaar die na het wegvallen van de adrenaline doordat hij tot rust gekomen was, getroffen wordt door de schade die door de stress en ondervoeding eerder was toegebracht. We zullen hem missen!

====================================================

Bij ons sinds 21/03/2020

Clodio kwam bij ons toe nadat hij bij een collega opvang reeds verzorgd werd. De kater had zijn voorpoot gebroken en werd hieraan geopereerd. Helaas ging er iets mis en diende hij een tweede ingreep te ondergaan. Het was echter geen groot succes want Clodio blijft manken en zijn poot staat uit gelid. Gelukkig lijkt hij er niet al teveel last van te hebben! Het is eerder erg voor ons om hem zo te zien dan dat hij er zelf van wakker ligt.

Hij is eigenlijk best een lieve en sociale jongen maar door wat hij allemaal op korte tijd heeft moeten meemaken, koos hij voor wat rust en distantieert hij zich van mensen. We merken wel dat hij steeds meer contact zoekt en af en toe komt hij zelfs al binnen in de Snoezel eten. Het gaat dus zeker de goede kant op met Clodio!

Eigenlijk is hij ook zo’n poes die we dolgraag nog een liefdevolle eigen thuis zouden schenken maar gezien zijn huidige houding is dat nog even moeilijk. Hopelijk mag hij binnen x-aantal tijd verhuizen naar de rubriek “ter adoptie”!