Conny

Wat zijn we blij dat we het schitterende nieuws mogen brengen dat Conny haar liefdevol thuisje gevonden heeft bij een rustige dame die al een ouder poesje rijk was maar helaas van een ander oudje afscheid had moeten nemen. De eerste berichten waren alvast heel positief.

============================================

Hoe triest! Conny was geadopteerd maar werd na tien dagen terug gebracht door het adoptiegezin omdat ze geen band met haar hadden en ze op de zetel zou geplast hebben. We begrijpen er echt niets van want Conny is een enorme floddermie die open bloeit als je haar aait en met haar bezig bent. Het is wel een feit dat ze nu nog niet uit zichzelf naar je toekomt maar dat vraagt uiteraard liefde en geduld. Hier heeft ze echter nog geen enkele keer elders geplast als in de kattenbak.  Ze moet dus toch niet op haar plek gezeten hebben bij deze mensen…

Conny zou zeker bij ons mogen blijven als vaste bewoner, ware het niet dat ze veel meer aandacht vraagt dan wat wij haar in de groep kunnen bieden én dat ze angstig is ten opzichte van de grote bende soortgenoten. Daarom hopen we alsnog dat iemand haar die ideale, rustige en liefdevolle plek wil gunnen waar ze de tijd krijgt om te ontplooien.  Ze verblijft nu alweer een week bij ons en maakt geen aanstalten om naar buiten te gaan dus we gaan ervan uit dat ze ook op een appartement kan leven op voorwaarde dat er dan wel menselijk gezelschap is.

Ondertussen is de wonde van haar oogje ook helemaal genezen, begint het haar terug te groeien  en haar tandjes hebben de nodige verzorging gehad.

============================================

23/02/’22:  Hier een leuke update over Conny. Sinds haar oogje verwijderd is, geniet Conny des te meer. Ze is een enorme lieverd die echt wel graag een plekje op de zetel zou krijgen na al die jaren van buiten leven. De wonde is mooi genezen en binnenkort zal ook het haar terug groeien zodat ze terug een mooi rond hoofdje zal hebben.

Haar tandjes werden gereinigd en uit bloedanalyse blijkt dat alles nog heel goed functioneert. De dierenarts blijft erbij dat ze onmogelijk plus 15 kan zijn wat beweerd werd door de persoon die haar aan de zwerfkattencampagne overleverde. Wat haar leeftijd ook mag zijn, ze is een vrolijke, levendige dame die recht heeft op een warm, liefdevol plekje in een gezin.

Momenteel verblijft Conny in de groep maar we merken dat dit niet haar ding is. Enkele poezen moet zeker en vast lukken maar de grootte van de groep en de aanwezigheid van honden maakt haar onzeker.  Daarom gaan we op zoek naar de ideale thuis voor deze prinses. Ze gaat graag op wandeling in de tuin maar ze heeft dus zeker nood aan een plek in de zetel en heeft liefst ook een schoot ter beschikking.

 

==============================================

Conny kwam vrijdagavond, 4 februari, bij ons terecht. Het zwerfpoesje zou al jaren eten krijgen van verschillende buren maar nu was ze in een garage opgesloten met de verwachting dat iemand het diertje vrijdagmiddag zou ophalen.

Eerst werd de dierenarts gecontacteerd die hen voorstelde om ermee langs te komen maar omdat het niet hun poes was, wilden ze daar zelf niet voor in staan. Dan werd de zwerfkattencampagne van Geel gecontacteerd maar dat is de gemeente en op vrijdagmiddag is het niet evident dat daar nog gevolg aan gegeven wordt. Gelukkig kwam het nog aan de oren van de ambtenaar van dierenwelzijn die ons contacteerde met de vraag of het poesje mocht komen.

Maar het poesje kon pas opgehaald worden na 18u want ze zat nu in de garage en de beller was niet thuis. Gelukkig was een vrijwilliger van de zwerfkattencampagne weer eens zo betrokken dat ze op vrijdagavond er nog heen ging en het sukkeltje hier afzette.  Wat een geluk dat we haar eindelijk konden helpen! Haar linker oog werd uit de oogkas geduwd. Daarnaast heeft ze geen staart en loopt ze alsof ze ooit een aanrijding heeft gehad. Het oog intrigeerde ons echter het meest want dat moet erg veel pijn doen. We dachten aan perforatie waardoor er druk op het oog zat en gaven haar alvast een pijnstiller om het weekend door te komen.

Vandaag, maandag 7 februari, werd ze dan geopereerd en wat bleek? Het was een tumor die haar oog eruit duwde! Gans de oogkas was al vervormd. Wat moet die sukkel afgezien hebben. Dit is iets dat al heel lang moet aanslepen.

Gelukkig is ze nu verlost van die vreselijke pijn en kan ze recupereren. Conny wordt geschat op een tien jaar. Haar tandjes krijgen binnen een tweetal weekjes verzorging als de draadjes uit het oogje mogen. We hopen dat deze superlieve dame nog een warme thuis mag krijgen maar zolang ze recupereert en bij Het dierenthuisje verblijft, duimen we voor een lieve meter/peter die haar wil steunen in haar medische zorgen.