Fanny

27/5/’22:

De laatste week zagen we een ernstige achteruitgang. De kanker op Fanny’s neusje baande zijn weg richting de oogjes en we merkten een verandering in haar gedrag. Ze nam afstand van ons, mensen en stak zich meer weg. Zoals we verwacht hadden, gaf Fanny duidelijk aan wanneer het genieten omsloeg in lijden. De levensvreugde was verdwenen en ze liet ons merken dat ze nu andere hulp nodig had.  In alle rust hielp de dierenarts haar in een diepe slaap zodat ze niet verder moest afzien. We zijn dankbaar dat we Fanny toch nog enkele maanden zorgeloos hebben kunnen laten genieten.

=====================================

Update 09/04/’22: helaas kwam er geen enkele reactie om Fanny alsnog een goede thuis te bieden. Gezien ze zich ondertussen een beetje heeft neergelegd dat ze de aandacht met een grote groep soortgenoten moet delen, denken we er goed aan te doen om haar hier als vaste bewoner verder de nodige zorgen te geven. Momenteel krijgt ze enkel een immuniteitsbooster en wat homeopathie om te ondersteunen en hopelijk het proces van de kanker op de neus wat af te remmen. Het is afwachten!  Haar neusje ziet er, gezien de aandoening, goed uit en haar mentale toestand is perfect. Dat laatste is zeker van groot belang. Wat is Fanny een kranige dame!!

Wie wil deze lieverd aub steunen door haar meter / peter te worden?

====================================================================

Fanny’s labo uitslagen waren niet mals helaas: het gaat om een plaveiselcarcinoom wat ook vaak voorkomt op witte oortjes. Bij Fanny zit het dus op de neus. Op zich zou plastische chirurgie nog soelaas kunnen brengen maar gezien ze positief getest werd op Fiv is dat een groot risico. Momenteel is de FIV niet uitgebroken maar zo’n zware ingreep kan haar nefast worden. Erg dubbel dus.

Ze stelt het anderzijds wel goed.  Ze is uit op menselijke aandacht en liefst niet in een grote groep soortgenoten als de onze. Zoniet zouden we haar gewoon hier een zalig leventje gunnen maar dat is voor Fanny helaas niet de oplossing. We moeten dus op zoek gaan naar die witte raaf die haar nog een mooie, liefdevolle tijd willen gunnen. Ze wordt geschat op een jaar of acht dus is ze nog helemaal niet zo oud. Wel is het realiteit dat Fanny mogelijk geen heel lang leven gegund is. De FIV is niet zozeer het bedreigende want ze is wel drager maar het is niet uitgebroken. Eerder de neus speelt haar parten.

Het zou ideaal zijn als Fanny ergens een binnenthuis krijgt. Ze heeft trouwens echt geen nood aan buiten gaan als ze knuffels van mensen krijgt! Welke grote dierenvriend gunt haar dit?? Uiteraard zijn we bereid om haar met raad en daad te blijven bijstaan!

======================================================================

Fanny kwam toe op woensdagavond 2 februari. Een zwervertje dat al geruime tijd gevoederd werd door de mensen in wiens tuin ze vaak vertoefde. Toen ze een bloedende wonde aan haar neus had riepen ze onze hulp in.

Eerst werd gedacht aan kanker maar toen ze vrijdag werd onderzocht onder narcose werden er gelukkig geen kwaadaardige cellen aangetroffen. Er werd een biopt genomen dat naar het labo werd gezonden voor verder onderzoek want wat is het dan wel?!

Ondertussen geniet de lieve juffrouw van aandacht, lekker eten en warmte. Hopelijk krijgen we snel de resultaten toe zodat we weten wat we voor haar kunnen doen.

Fanny is een poesje dat perfect kan geadopteerd worden eens we weten hoe het verder moet met haar neusje. Ze is een enorme lieverd die sociaal is met alles en iedereen.