Curly

Update 26/07/2015:

De openthuisdag werd overschaduwd door het plotse heengaan van Curly.

De dierenarts was gisterenavond nog langs geweest om Curly te onderzoeken omdat ze opnieuw een dikke buik had en ze teken gaf dat ze er last van had. Kort nadat ze bij ons was toegekomen op 8 april 2015 had ze daar ook last van en toen ging het uit zichzelf weg. Een punctie vertelde ons toen dat het vermoedelijk ging om een longprobleem. Mits wat medicatie reageerde Curly toen goed en het probleem leek opgelost.

Dat was dus blijkbaar helaas maar tijdelijk. Ze kreeg dan ook sinds gisteren terug medicatie en we spraken af dat we maandagochtend met haar naar de parktijk zouden komen om een echo te nemen.

Vanmorgen was Curly’s toestand niet beter of slechter. Toen ik tussen de drukte van de openthuisdagen nog langs haar liep en haar aaide, reageerde ze net zoals we van haar gewend zijn met luid gespin. De schok was dan ook groot toen amper een half uur later een vrijwillister me kwam roepen om te melden dat Curly net overleden was. Ze was er net bij toen Curly haar laatste adem sloeg.

Dit hadden we niet verwacht! De eerste reactie is jezelf verwijten dat je in al die drukte niet voldoende tijd voor die lieverd hebt gemaakt maar anderzijds volgden we haar toestand evengoed op en is haar toestand zo plots omgeslagen dat het niet te voorzien was.  We weten alleszins wel dat ze niet geleden heeft en dat is voor ons van erg groot belang.

Curly had immers al zoveel meegemaakt. Nu haar mondje er eindelijk mooi uitzag, neemt ze van ons afscheid… We zullen haar altijd blijven herinneren als een doorzetter die helaas lange tijd verwaarloosd is geweest met als gevolg een veel te vroege dood. We vergeten haar nooit!

Update 20/05/2015:

Voor wie zich afvraagt hoe het met Curly gaat, hierbij een foto van één van haar sportactiviteiten waarmee ze de dagen vult. Veel hoger kan ze het hier niet zoeken; het dak van de speeltuin is zowat het hoogste punt dat binnen pootjesbereik ligt van onze viervoeters.

Ik denk wel dat we gerust kunnen zeggen dat ze happy is…

Haar mondje is niet meer ontstoken maar de littekens blijven uiteraard zichtbaar. Haar mondje zal steeds open lijken te staan door de dikke, deels weggeëtterde lipjes. We blijven haar verzorgen met de immuniteitsversterker zodat die vervelende allergische aandoening kunnen onderdrukken. Dat lijkt aldus aardig te lukken.

==================================

Update 20/04/2015:

Inmiddels kregen we de resultaten door van het labo over de andere testen en waarden. Gelukkig geen slecht nieuws dus het is niet te achterhalen wat de oorzaak is geweest van het vocht in haar buikje.  We moeten nu afwachten en hopen dat het niet terug komt.

Voorlopig stelt Curly het goed en geniet ze ten volle. Als ze niet genoeg aandacht krijgt zal ze het je wel laten horen met een duidelijke mauw!

=====================================

Update 17/4/2015:

Vandaag werd Curly gesteriliseerd waarbij ook ineens haar staartje geamputeerd werd op de plek waar het een hoek van 90°c maakte. Ons vermoeden was dus correct: ze was niet gesteriliseerd.

De dikte in haar buik was puur vocht en dat doet ons een beetje huiveren want dat is geen goed nieuws. Er werd dan ook ineens bloed genomen voor onderzoek. De uitslagen die we nu reeds kregen zijn positief. Organen zoals nieren, lever enz. zijn in prima conditie. Morgen hebben we de overige waarden.

Curly loopt ondertussen hier terug rond en lijkt niettegenstaande de eerste verwachtingen weinig last te hebben. Eerder kwam ze moeizaam uit de verdoving en vreesden we voor een lang herstel maar dat lijkt dus nog goed mee te vallen.

Wordt zeker nog vervolgd met hopelijk positief nieuws!

Wil iemand deze lieve juffrouw tot pete-diertje nemen aub?

==================================

Dit poesje werd als gevonden binnen gebracht bij de dierenarts in erbarmelijke toestand . Al gauw bleek dat ze ernstige gevolgen van verwaarlozing vertoonde. Haar lippen waren geheel ontstoken en opgezet ten gevolge van eosinofiel granuloom (zie ook bijv. Shujaa). Op zich best te verhelpen en in te perken als het tijdig geconstateerd wordt. We hebben inmiddels al heel wat patiënten zien toekomen met dit probleem maar haar toestand overstijgt al het voorgaande.

Haar staart maakt een bocht van 180 graden en moet al langere tijd gebroken zijn. Verder zit haar huid vol schilfers en was ze niet bepaald “fris” te noemen wat ook logisch is. Dit diertje heeft afgezien. Niet alleen kon ze zich niet wassen met zo’n mond; ze kon ook moeilijk eten.

Curly krijgt nu gepaste medicatie en immuniteitsversterkers zodat ze er zo snel mogelijk wat beter gaat uitzien. Na enkele dagen zien we alvast een groot verschil in haar levenslust. Ze is opgewekt en eet gretig. 

De lieve juffrouw moet eerst aansterken en van die vervelende aandoening verlost zijn. Daarna gaan we kijken of het wenselijk is dat we voor haar een eigen liefdevolle thuis zoeken.