Emi

Veel sneller dan verwacht, vonden we de ideale kandidaat voor Emi. Een rustige jongedame die na het ouderlijk huis te verlaten het gezelschap mist van de drie Britse kortharen die daar van hun leventje genieten. Met andere woorden, ze kent het eigenzinnige karakter van de Britse korthaar en dat is Emi’s geluk geweest want toen ze kennis kwam maken, was ze weer niet te genieten.  En dat het een ideale match is, bewijst het bericht dat we vanmorgen al kregen: “Ik ben meg blij!!! Ik heb Emi al veel mogen aaien en ze komt best veel aandacht vragen en tegen me aan vleien. Onderstaande foto voegde ze bij. Een schot in de roos!

==================================================================================

Emi is een gesteriliseerde kattin, geboren 21/03/2013. Volgens haar vorige eigenaars was ze nooit een schootzitter en had ze altijd al een sterk karakter maar sinds de komst van een kindje in het gezin ontpopte ze tot een furie en dan vooral naar vreemde mensen toe. Het is duidelijk dat Emi enorm gestrest was door het feit dat ze plots haar huis moest delen. Omdat het een onmogelijke zaak werd voor zowel Emi als haar verzorgers om samen in vrede te leven, werd ze afgestaan.

De eerste dagen was Emi agressief maar we zien haar gedrag elke dag verbeteren. Emi zal echter veel tijd nodig hebben om helemaal tot rust te komen. Het feit dat ze nooit echt een schoot- of flodderpoes was, moet zeker ook als haar karakter aanzien worden. Wel kwam ze in de zetel tegen haar verzorgers liggen. Dat ze karakter heeft en in haar waarde moet gelaten worden, is wel zeker.

Emi mag dus zeker niet in een gezin terecht komen met kleine kinderen.

Dit kregen we nog mee van de vorige eigenaars van Emi nadat ze deze beschrijving gelezen hadden:

“Ik wou wel nog even zeggen dat eens Emi je vertrouwt, ze wel lief kan zijn. Naar ons en de kinderen heeft ze nooit niks gedaan. Uiteraard hebben we ze altijd in haar waarde gelaten. Als ons zoontje niet allergisch was, hadden we ze absoluut bijgehouden want ik mis ze enorm. Ze heeft er altijd van gehouden om bij mij in de zetel te komen liggen en te “dabben” en spinnen. Ze vindt het ook leuk om dan haar kopje in de handpalm te leggen. Als wij op vakantie gingen, hadden we een verzorgster die hier aan huis kwam en dat ging altijd goed. Natuurlijk als je haar inderdaad respecteert. Ze is stressgevoelig dat klopt.”

nog enkele foto’s die we doorkregen om dit aan te tonen: