Emma, Delfi & Jaqui

Update 13/03/2020:

Nog geen week later hebben we dan eindelijk eens foto’s kunnen trekken van het trio in het zonnetje. Toen we ze deze ochtend gingen voederen kwamen ze van onder het stro uit en gingen ze alle drie direct naar de eerste schaal voer die nabij de ingang van hun stalletje stond. Het is prachtig om zien hoe goed ze overeen komen terwijl ze op hun vorige plek blijkbaar gedomineerd werden door de grootste. Zo zie je maar wat het doet als ze genoeg eten krijgen…

Ze waren eigenlijk direct thuis en doen niets anders dan genieten.

Gek van varkens, maar verstandig genoeg om te beseffen dat je ze geen geschikte thuis kan geven? De oplossing: word meter of peter over één van hen en zorg zo mee voor “jouw pete-varkentje” zodat ze hier nog lang kan genieten van iets wat ze voordien niet gekend heeft.

==============================================

Dit trio varkentjes kwam vandaag, 8 maart ’20 toe. Hun komst zorgde voor heel wat extra werk.
Hun verhaal kort geschetst: ze werden bij verkoop van het huis overgenomen door de nieuwe eigenaars die de taak helaas te lichtzinnig hadden opgevat. Een viertal maanden later blaadt een storm het dak weg van hun schuilstal en de kersverse verzorgers zien het niet langer zitten om hen te verzorgen, laat staan het dak te vernieuwen. Dankzij de empathie en inzet van de buren krijgen ze tijdelijk een zeilen dak boven het hoofd en wat droog stro en in tussentijd zochten we mee naar een oplossing. Helaas vonden we niemand die de dieren thuis wilde opvangen en wetende hoe ze daar gehuisvest waren, besloten we om ze dan toch maar hierheen te laten komen. Het zou niet simpel zijn om ze bij de anderen te introduceren, doch de trieste situatie waarin ze nu verkeerden kon niet langer duren.
We kregen een spontaan aanbod van één van onze adoptanten die een stalletje schonk. Nu moest het snel gaan! Met een vijftal mensen werd zaterdag 7 maart het stalletje ontmanteld, vervoerd naar Het dierenthuisje en terug opgebouwd. Mits wat aanpassingen zoals een raam, een nieuw dak en wat verstevigingen werd het hun nieuwe onderkomen. Dit alles werd gisteren geklaard zodat vanmorgen de drie knorretjes konden overgebracht worden. De buren zorgden voor het transport dat feilloos verliep én veel rustiger dan verwacht.
De laatste aanpassingen werden net beëindigd toen de dieren toekwamen en al gauw zaten ze met z’n drietjes in hun nieuwe stal. Iedereen was tevreden; zelfs de varkentjes! Voorlopig houden we nog even de deur van de stal dicht zodat ze zich eerst kunnen aanpassen en opdat ze niet direct de confrontatie moeten aangaan met de andere vier corpulente dames die in deze wei hun plekje hebben. Ze waren zeer benieuwd en stonden snel rond het hok niettegenstaande ze rustig lagen te slapen in hun stal toen ze aankwamen.
De nieuwkomers begonnen direct te eten. In tegenstelling tot de anderen mogen zij nog wel wat bijkomen!
Helaas hadden we niet de tijd om nog beton in het stalletje te gieten dus nu liggen ze voorlopig droog en warm op een dubbele laag rubbertegels. De beton gieten zal iets worden voor de Lente, zodra het weer het toelaat.
Wie Emma, Delfi en/of Jaqui wil steunen, kan dat door hun meter of peter te worden. Een eenmalige gift is zeker ook welkom! De kosten voor de aanpassingen aan het gekregen stalletje bedragen 325€.