Sir en Lady Goes

06/12/2023:

Ondertussen was Sir Goes helaas overleden en bleef het seniorvrouwtje alleen achter. Het gemis was groot dus gingen we op zoek naar een nieuwe partner voor haar. Dankzij een bereidwillige vrijwilligster die voor de rit wilde instaan, konden we haar nieuwe echtgenoot vanuit Geraardsbergen hierheen halen.

Zowat dadelijk liepen ze samen door de weide. Terug een gelukkig stel dat zorgeloos kan genieten!

==============================================================

Feest op 13/05/2020! Na meer dan twee maanden is Lady Goes gearriveerd! Eindelijk is dit onafscheidelijke stel herenigd.  Sinds zijn aankomst op 3 maart van dit jaar  zijn we blijven hopen en wedijveren om het vrouwtje van Goes ook naar hier te krijgen. Uiteindelijk lukte het de mensen die dit duo uit het Merksemse park al jarenlang in het oog hielden. Eerst kregen ze geen toestemming, dan zat vrouwlief te broeden, uiteraard op lose eieren en dan bleek ze aangesloten te zijn bij een nieuwe groep. Eindelijk werd dan toch besloten om Lady Goes te laten vertrekken. Gisteren kregen we dat schitterende nieuws en  zo waar, reeds vanmorgen omstreeks 9u kwam ze toe! Zo snel hadden we het niet verwacht!

Natuurlijk waren we zéér benieuwd hoe de hereniging zou verlopen en wat was het mooi om te zien hoe ze mekaar nog herkenden en direct samen rondliepen met Goes voorop alsof hij haar een rondleiding gaf. Lady Goes was weliswaar wat afgeleid door alle nieuwe indrukken van de onbekende omgeving. Vooral de varkens vond ze vreemd, net als haar partner toen deze toekwam trouwens.  Vanavond echter stonden ze al rustig tussen de varkens gras te knabbelen.

Vandaag hebben we een huwelijk gered!

========================================

Bij ons sinds 03/03/2020

Goes is een gans van maar liefst zestien jaar oud als hij hier toekomt op 3/3/2020. Hij zat in het park te Merksem samen met zijn vrouwtje maar daar werd hij door de gemeentediensten blijkbaar weg gevangen omdat mensen zich vragen stelden over zijn gezondheid. Goes mankt inderdaad wat een gevolg is van zijn leeftijd. Ook zij hebben immers last van artrose en stramme spieren en botten vanaf zekere leeftijd. Hij werd dus weg gehaald uit zijn gekende omgeving en naar het VOC te Kapellen gebracht. Omdat dit uiteraard ook geen leven is voor deze bejaarde jongen en dankzij de bezorgdheid van de mensen die hem al jaar en dag voederden, kwam hij hierheen.

Goes moest eerst wennen aan de varkens waarmee hij de weide deelt maar dat was hij na een paar dagen gewend.  Hij zit nu weliswaar in een beschermde omgeving waar hij van zijn oude dag mag genieten. We vernamen dat het vrouwtje zich aangesloten had bij andere ganzen. Voorlopig is Goes de enige gans hier. Een jong vrouwtje erbij plaatsen is zeker geen goed idee maar wie weet komt er binnenkort wel een ouder dametje dat hulp nodig heeft.

Hij geniet alleszins van zijn nieuwe thuis waar hij niet meer opgejaagd wordt en neemt geregeld een duik in de vijver.

Goes steunen? Héél graag!