Jax

06/02/2022: Helaas hebben we erg abrupt afscheid moeten nemen van Jax. Sinds een week kwam hij minder eten en kreeg hij medicatie. Op donderdag 3 februari hebben we Jax apart gezet in een unit zodat de dierenarts hem kon onderzoeken. Merkwaardig genoeg liet hij dat heel goed doen en dat was uiteraard geen goed nieuws. In samenspraak werd besloten om hem vocht toe te dienen via een infuus dus ging Jax mee naar de praktijk. Helaas mocht het niet baten en belde de dierenarts een dag later met de vraag om te komen. Het was een zware beslissing maar met lood in de schoenen hebben we besloten om Jax te behoeden van verder lijden. Hij gaf duidelijk aan dat het goed was en werd in alle rust verlost.  Nog geen twee jaar geleden geleden kwam Jax toe en moest zijn poot geamputeerd worden. Even later konden we Jax genezen van Fip en nu moesten we hem zomaar laten gaan aan nierfalen. Althans dat dachten we… tot we vernamen we dat er cysten op de nieren te zien waren. Dit hadden we nooit kunnen voorkomen of genezen.

Jax heeft voor altijd een plaatsje in ons hart.

========================================================

Update 09/11/2020:

Nog steeds alleen maar positief nieuws over de toestand van Jax en Caramel! Jax krijgt sinds enkele dagen de pillen in plaats van de injecties want dat werd stilaan onmogelijk. Het bezorgde zowel hem als ons veel stress. En gelukkig pakt hij de pillen goed in wat lekkers. Hartelijk dank voor alle medeleven en steun waarop zowel Jax als Caramel kunnen rekenen.

=================================================

Update 25/10/2020: Ondertussen zijn we zeker dat ook Jax door het vreselijke Fip virus getroffen is. Sinds drie dagen krijgt Jax de inspuitingen die soelaas moeten brengen.  Momenteel zien we alvast geen achteruitgang meer dus we hebben er hoop op.  Voorlopig lukt het nog met de injecties maar er gaat ongetwijfeld een moment komen dat we zullen moeten overgaan op pillen. Ze zijn alvast besteld en zouden einde van de week moeten toekomen. Zoals al eerder aangehaald, is dit geen goedkope behandeling maar we redden er wel Jaxs leven mee. Deze eerst zo angstige zwerver die zelf besloot om onze hulp op te zoeken, kunnen we echt niet zomaar opgeven nu we weten dat er een redmiddel bestaat tegen deze vreselijke ziekte.

zelfs na zeventien jaar ervaring met angstige zwervers blijft het ons enorm ontroeren hoe sommigen toch hun angst overwinnen, goed wetende dat ze onze hulp nodig hebben. Hoewel ze eerst aangeven dat ze ons absoluut niet moeten, lijken ze dan plots wel dat vertrouwen te hebben dat wij hen kunnen en zullen helpen… en gelijk hebben ze!

Wie helpt ons om Jax te helpen? elke gift is zéér welkom op rekening BE78 6528 1125 0286 !

we houden jullie op de hoogte van zijn toestand.

=================================================

Update 23/10/2020:

Tot onze grote verbazing liet de schichtige Jax die anders nog steeds in een boog om ons wegrent zich aaien en zelfs oppakken. Als zoiets zo plots gebeurt dan weten we dat er iets niet juist zit! En inderdaad: eens we Jax in een unit apart gezet hadden, bleek dat hij veel gewicht en vocht verloren had.  We gingen direct met hem naar de dierenarts waar bij onderzoek aan de hand van echo bleek dat vocht rondom zijn longen genesteld zat. Daardoor kon hij moeilijk ademen. Eerst moest dat vocht weg alvorens hij vocht toegediend kon krijgen want beiden waren nodig om hem een kans te geven op beterschap.

Het vocht en ook bloed werden ingestuurd naar het labo waarvan we momenteel nog enkele resultaten verwachten. Eerst werd gedacht aan een ernstig hartprobleem. Echter bij ontleding van het vocht is het vermoeden erg groot dat het hier om Fip gaat. We hebben dan ook direct de medicatie van het kitten Caramel opgestart.  Voor wie dit verhaal gemist heeft op Facebook, dat kan je hier terug vinden. (Door de drukte en de vele en snelle wijzigingen is het helaas onmogelijk om de website constant up to date te houden, maar we doen ons uiterste best!)

Momenteel is Jax nog vrij zwak en laat hij zich vrij goed verzorgen zodat hij dagelijks een injectie kan krijgen maar hoe lang dat goed zal gaan, is maar de vraag. Niet alle poezen zijn zo makkelijk als Caramel. Wetende dat de injectie pijnlijk is, vrezen we dat we zullen moeten overschakelen op de pilvorm maar die is veel duurder. Terwijl de injectie ca 8€/dag kost, bedraagt een pil 24€/dag en dat moet hij krijgen gedurende 86 dagen.

We hopen vanavond alle resultaten van het labo te hebben en dan zullen we van de dierenarts vernemen of het wel degelijk Fip is. Gezien de jonge leeftijd van Jax (ca 1,5 jaar) is de kans erg groot. Als we effectief moeten doorgaan met de behandeling tegen Fip dan zijn we echt genoodzaakt om steun voor hem te zoeken. Nu we het schitterende resultaat bij Caramel zien, kunnen we de Fip zomaar niet het einde laten betekenen van zijn jonge leventje. Jax lijkt echt niet voor het geluk geboren.

hopelijk gauw meer nieuws !

Sowieso moeten we extra acties ondernemen om de centen bijeen te sparen omwille van het gemis van heel wat centjes die normaal door evenementen ontvangen worden. Deze problematiek wordt steeds groter naarmate we het einde van het jaar naderen en dat baart ons allen erg zorgen.

=======================================

Bij ons sinds 05/03/2020

Jax werd slachtoffer van een rattenklem. De sukkelaar kreeg het bovenop zijn zware leventje als zwerver. Het leven lachte hem niet toe! Zijn geluk is weliswaar geweest dat hij in de tuin waar hij zijn heil zocht eten kreeg van de door hem uitgekozen verzorgers. Deze mensen zorgden er ook voor dat hij bij een collega opvang terecht kwam waar hij alvast de eerste zorgen kreeg.

Zijn rechter voorpoot diende volledig geamputeerd te worden dus kon hij in geen geval terug als zwerver ongecontroleerd vrij gelaten worden. Jax geniet hier nu voortaan van een zorgeloos leventje. Hij trekt zich nog wel terug van mensen wat absoluut begrijpelijk is gezien zijn verleden maar je weet nooit welke kant dat zal opgaan na verloop van tijd. Zeg nooit “nooit”! Dat heeft ervaring ons geleerd.

Net zoals zovele anderen met drie pootjes die hem voorgingen, trekt hij heel goed zijn plan. Hij heeft ook helemaal geen problemen met de soortgenoten rondom hem. Het lijkt er dus op dat Jax hier een mooie tijd tegemoet gaat. Hopelijk lukt het binnenkort om een betere foto te nemen. Momenteel moeten we het stellen met voorzichtig contact achter glas.

Wie Jax wil steunen, kan zijn meter of peter worden of een gift schenken. Hij verdient het zeker!