Found

Found was ondertussen de steun en toeverlaat geworden van Wezeltje die onlangs overleden was. We hadden niets aan Found gemerkt. Hij liet zich nog steeds niet door ons benaderen en zette het steeds op een lopen als we te dicht kwamen. Het verbaasde ons dan ook ten zeerste dat we hem vanmorgen dood aantroffen in het bed van Prutskes waar hij altijd zij aan zij lag met Wezeltje.

De twee zijn ondertussen terug herenigd…

==================================

Found is het broertje van Lost. Dit bijzondere duo werd aan de poort gedumpt en kwam sindsdien telkens in de sluis, waar we een voedselcontainer plaatsten voor eventuele zwervers, geregeld eten. We probeerden hen met een vangbak te pakken om hen vervolgens te laten castreren maar pas na weken slaagden we erin. Het waren toen kittens van een viertal maanden oud. We plaatsten ze vervolgens in één van de units in de hoop dat we hen zo wat zouden kunnen inschatten en misschien zelfs nog socialiseren.

Al gauw leek dat te veel gevraagd dus besloten we de twee broertjes in de groep te integreren.  Broertje Lost bleek er liever een vrijbuitersleventje op na te houden en wist telkens te ontsnappen uit de poezenren.  Found was gelukkig niet zo avontuurlijk en bleef braaf binnen. Zijn broer baarde ons zorgen want we vreesden dat er ergens een gat was gemaakt in of onder de draad en gingen dus koortsig op zoek. Stel dat de anderen dit voorbeeld gaan volgen!? Maar nee hoor; niemand volgde en we vonden helemaal niets. Hij leek Houdini wel. Het raadsel werd eindelijk opgeklaard toen op zekere dag iemand zag hoe hij zich met heel veel moeite door de mazen van de draadpanelen wrong. Hij moest er enorm veel moeite voor doen en het werd steeds lastiger naarmate hij groeide. Gedurende die periode stond hij geregeld ’s avonds aan de poort te mauwen. We moesten dan de poort voor meneer openen want op dezelfde manier terug binnen komen, zag hij niet zitten. Dat liever via de officiële weg…

Telkens hij terug binnen kwam zocht hij Found op en ging hem zijn grootse verhalen vertellen. Toen kwam er toch een moment dat Lost te groot en te dik was geworden en binnen de tuin bleef. Beide katertjes spelen geregeld samen maar ze trekken ook op met alle andere soortgenootjes. Sociaal zijn ze zeker met hun kameraden. Naar mensen toe hebben ze al aardig vertrouwen gewonnen maar onvoorwaardelijk is die nog zeker niet.

Lost en Found lopen nu vrolijk binnen de tuin en genieten van alle warme plekjes én als ze er zin in hebben ook van wat menselijke aandacht.