Lost

Lost is het broertje van Found. Dit bijzondere duo werd aan de poort gedumpt en kwam sindsdien telkens in de sluis, waar we een voedselcontainer plaatsten voor eventuele zwervers, geregeld eten. We probeerden hen met een vangbak te pakken om hen vervolgens te laten castreren maar pas na weken slaagden we erin. Het waren toen kittens van een viertal maanden oud. We plaatsten ze vervolgens in één van de units in de hoop dat we hen zo wat zouden kunnen inschatten en misschien zelfs nog socialiseren.

Al gauw leek dat te veel gevraagd dus besloten we de twee broertjes in de groep te integreren. Toen bleek plots één van beiden verdwenen te zijn. Even later daagde Lost doodleuk terug op in de sluis om op tijd en stond te eten. Telkens konden we hem terug binnen lokken en telkens weer zat hij ’s avonds  buiten de draad. We vreesden dat er ergens een gat was gemaakt in of onder de draad en gingen dus koortsig op zoek. Stel dat de anderen dit voorbeeld gaan volgen!? Maar nee hoor; niemand volgde en we vonden helemaal niets. Hij leek Houdini wel. Het raadsel werd eindelijk opgeklaard toen op zekere dag iemand zag hoe hij zich met heel veel moeite door de mazen van de draadpanelen wrong. Hij moest er enorm veel moeite voor doen en het werd steeds lastiger  naarmate hij groeide. Gedurende die periode stond hij geregeld ’s avonds aan de poort te mauwen. We moesten dan de poort voor meneer openen want op dezelfde manier terug binnen komen, zag hij niet zitten. Dat liever via de officiële weg…

Voordeel was dat hij ons vertrouwde en hij gewoon binnen wandelde terwijl we de poort open hielden. Op zeker ogenblik mochten we hem zelfs aaien! Toen kwam er toch een moment dat Lost te groot en te dik was geworden en binnen de tuin bleef. Eindelijk waren we terug gerust!

Lost en Found lopen nu vrolijk binnen de tuin en genieten van alle warme plekjes én als ze er zin in hebben ook van wat menselijke aandacht.