Foxie

Tot onze grote verbazing kwam de dierenarts dinsdag, toen Foxie gesteriliseerd werd, tot de vaststelling dat de heup volledig uit de kom is geweest en zo is vast gegroeid. De RX toont dit duidelijk aan. Ook werden bij het plaatsen van de katheder waarbij de poot geschoren wordt) littekens gevonden. Dat Foxie mishandeld werd is nu met zekerheid gekend. Toch is ze vrolijk en heel devoot. Ondertussen zijn we in contact met enkele geschikte kandidaat adoptanten dus Foxie zal gauw een liefdevolle thuis hebben waar ze al die narigheid achter zich kan laten! Het pleeggezin spreekt vol lof over dit speelse hondje.

================================================

EVEN GEDULD AUB

Dank voor de vele leuke reacties die we kregen om Foxie een liefdevolle thuis te schenken. Momenteel hebben we een stop gezet op de sollicitaties zodat we eerst de geschikte kandidaten die zich reeds gemeld hebben, kennis kunnen laten maken.

=================================================

Foxie is een gesteriliseerd teefje, geboren 20/04/2020. Een typisch geval van “corona-verveling”. Geen tijd meer, zogezegd verhuis naar appartement,… Alles bij mekaar genomen kunnen we stellen dat het beestje was terecht gekomen bij mensen die helemaal niet geschikt zijn voor een hond. Ze heeft een onderdanig karakter maar anderzijds is ze ook heel speels en vrolijk. Foxie leert snel, is dol op mensen (ook kinderen) en kan met honden als ze niet té onderdanig zijn want dan speelt ze graag baas. Enkel bij het voederen eist ze haar deel op en kan ze naar andere honden snauwend reageren. Apart voederen gaat prima. Samen leven, wandelen enz. gaat perfect met soortgenoten. Ten opzichte van poezen is ze speels dus een poes die van haar wegloopt ziet ze als speelgedrag.

Toen ze aankwam was ze niet zindelijk maar dankzij wat training gaat dat al prima. Een tuin is noodzakelijk want ze heeft energie die ze kwijt moet door te rennen en te spelen. Aan de lijn lopen gaat prima en commando’s leert ze erg snel. Ze is een pientere juffrouw.