Gerdje

Met veel verdriet moesten we inzien dat voor Gerdje de tijd gekomen was om afscheid te nemen. Op vrijdag 30/9 stond een afspraak bij de dierenarts gepland voor onderzoeken omdat hij al een aantal dagen aangaf dat hij niet gelukkig meer was. Hij kwam niet meer naar het eten toe en zelfs aandacht probeerde hij te vermijden. Bij de dierenarts bleek dan ook dat zijn nierwaarden erg slecht waren en dat zijn keel al volledig aangetast was. Erg abrupt moesten we toen besluiten dat de dierenarts gelijk had dat dit niet meer mocht en kon uitgesteld worden.  Gerdje is dan ook in alle rust ingeslapen, weliswaar niet in zijn huiselijke omgeving helaas maar gezien hij al onder narcose was, zou het erg onverstandig geweest zijn om hem voor één dag veel ellende aan te doen.

Na het overwinnen van Fip twee jaar geleden heeft hij gelukkig toch nog even mogen genieten alvorens het noodlot toesloeg.

====================================================

Op 13 september 2020 kwam Gerdje bij ons inwonen. Hij zat al geruime tijd op een voederplaats van zwervers maar was er duidelijk niet gelukkig. Gerdje bleek een sociale gedumpte huiskat te zijn. Via de dame die de dieren op deze plek bevoorrade van eten kwam hij bij ons terecht. De leeftijd van ca 10 jaar is puur een schatting.

Geruime tijd liep alles prima. Wel bleek hij gevoelig te zijn voor temperatuurschommelingen wat maakte dat hij telkens in de lente en in de herfst een verkoudheid kreeg maar daar bleef het dan ook bij.

Helaas werd de verkoudheid dit keer erger en al gauw bleek dat er meer aan de hand was. Nochtans gaf een bloedontleding enkel een ontstekingsbeeld weer waarvoor we hem al behandelden. Enkele dagen later echter zakte Gerdje in mekaar.  Na enige dagen hospitalisatie bij de dierenarts kwam het verdikt van neurologische Fip.

Ernstig dus! Onmiddellijk hebben we de Fip medicatie ingezet, weliswaar met een klein hartje want Gerdje is niet meer van de jongste. Bij jongere dieren hebben we al hele positieve resultaten bereikt maar voor een wat oudere poes hebben we het nog niet eerder moeten inzetten.

De kuur van 84 dagen is op 13 januari ingezet en na een tweetal dagen leken we weinig vooruitgang of stagnatie te boeken maar sinds vandaag (3 dagen later) zien we een lichte verbetering. Vanmorgen zagen we Gerdje zich voor het eerst terug wassen!

We hebben misschien al een veldslag gewonnen, maar de oorlog nog lang niet.

Neurolgische Fip behandelen dient met dubbele dosis te gebeuren. Wetende dat Gerdje 4 kg weegt, zal de behandeling om en bij de 1600€ bedragen. We hopen uit de grond van ons hart dat we de kuur kunnen afmaken met onderscheiding.