Gorki, Gitta, Gondi, Gumpy en Groom

Deze vijf dwergkonijntjes waren de allereerste die toekwamen van de groep gedumpte knagers aan het stadhuis te Geel. Op 22 mei kwamen ze toe en waren toen amper 10 weken oud. Eens ze groot genoeg waren werden ze gesteriliseerd / gecastreerd en even later ook gevaccineerd om ze te vrijwaren van het vreselijke RHD virus.

Dit groepje bestaat uit drie vrouwtjes en twee mannetjes. Ze waren handtam doordat er heel wat vrijwilligers tijd mee hebben doorgebracht. Toch hielden ze niet van oppakken wat eigenlijk heel normaal is voor een konijn. Een hele tijd hebben we hen ter adoptie aangeboden maar ze kregen geen kans. Vaak hoorden we de opmerking dat ze wat klein van gestalte waren en ze door de omheining zouden gaan.

Uiteindelijk vonden we het hoge tijd om een beslissing voor hen te nemen want een konijn hoort niet in gevangenschap te zitten. Vanuit de ruime units van de konijnenchalet verhuisden ze naar de pen units maar ook dat vonden we op de duur zielig. Ondertussen rennen ze in de kippenren rond tussen de varkens, kippen en soortgenootjes: één olijke bende.