Izzy

Izzy kreeg een liefdevolle thuis waar ze verder medisch opgevolgd wordt.

===================================

Izzy is een gesteriliseerd teefje van 7 jaar. Ze woonde tot voor kort bij haar bejaarde vrouwtje die haar graag verwende. Helaas niet op de correcte manier : ze gaf Izzy veel snoep waardoor ze erg dik werd en diabetes kreeg op haar jonge leeftijd. Ondertussen krijgt Izzy sinds Kerst insuline toegediend alsook homeopathie om de suikerspiegel terug te regelen. Beiden zijn probleemloos toe te dienen.

Ondertussen is haar suikerpeil al goed afgenomen alsook haar gewicht. Ze is speels en alert. Ook staat ze nu op gezonde voeding en braaf als ze is, bedelt ze niet voor iets anders. We verwachten dat Izzy vrij snel zonder insuline verder zal kunnen. We volgen dat nauwgezet op.

Qua karakter is het een gouden hondje! Ze is rustig maar speelt graag als je haar een zetje geeft. Wandelen doet ze goed en met soortgenoten én poezen is ze gewoonweg perfect. Niets dominantie, eerder onderdanig. Geen geschikte huisgenoot dus voor iemand die een erg speelse pup of dominante soortgenoot in huis heeft. Ze is graag bij mensen; ze was immers ook gewend om constant naast haar vrouwtje te liggen. Dat is duidelijk te merken: als we rondlopen, volgt ze ons tot er weer iemand een vaste plek inneemt en daar zoekt ze dan een plaatsje.

Een dikke mensenvriend dus die hopen liefde te geven heeft! Wie haar diabetes in samenspraak met ons wil opvolgen, kan haar in principe nu reeds adopteren. De mogelijkheid bestaat er uiteraard wel in om haar bij ons te laten tot ze zonder insuline verder kan. Voor Izzy zou het natuurlijk mooi zijn als ze sneller terug een eigen thuis kan krijgen waar ze verwend kan worden met veel aandacht en knuffels.