Karol

Karol werd samen met lotgenoot Kozi geadopteerd door grote dierenvrienden die er niet voor terug schrokken om deze twee lieverds de nodige medicatie nog een weekje verder te geven. Zij kunnen samen alvast bekomen en genieten van een liefdevolle thuis. Hopelijk krijgen al hun lotgenoten zo’n geschenk.

====================================

Karol is een langharige gesteriliseerde kattin, geboren ca 2009. Deze poes maakt deel uit van de grote groep die we toekregen nadat hun hoogbejaarde verzorgers hun hobby uit de hand lieten lopen door de dieren niet te steriliseren. Geen van deze dieren hebben de luxe gekend van een warme omgeving, lekker eten of enige medische zorgen. Daar hebben wij alvast een stukje verandering in kunnen brengen door ze op te vangen in een verwarmde omgeving, hen te verwennen met lekker eten, aandacht en knuffels én door het toedienen van de nodige medische zorgen.

De dieren die we bij “ter adoptie” vermelden, werden allen gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd evenals behandeld tegen andere parasieten en ondergingen een volledige screening door de dierenarts. Bij adoptie van één van deze dieren geven we sowieso een volgende ontwormingsproduct mee gezien dit binnen enkele weken moet herhaald worden. Uiteraard geven we de adoptanten ook alle informatie over de specifieke medische toestand of zorgen mee alsook eventuele medicatie die nog zou gegeven moeten worden wat afhankelijk is van het dier. We hebben nog niet de tijd kunnen maken om van elk dier een mooie foto te maken maar het mag duidelijk zijn dat het uiterlijk geen reden mag zijn om wel dan niet één of meerdere van deze sukkels te adopteren.

Specifieke medische toestand van Karol:

Karol had bij sterilisatie een baarmoederontsteking. Beginnend tandsteen werd verwijderd. Ten gevolge van de zwaardere sterilisatie- ingreep moet ze nog een weekje anitiotica krijgen. 

Qua karakter is Karol een schat van een poes die -net als andere andere lotgenoten- erg sociaal is met soortgenoten. Het liefst zouden we haar geadopteerd zien met één van haar lotgenoten want ze zoekt steeds contact met hen. Ze snakt naar een eigen thuis waar ze geliefd zal worden.