Koni

Koni verhuisde samen met Kessa, twee kattinnetjes die erg verknocht zijn aan mekaar. Ze krijgen alle tijd op hun nieuwe adres om tot rust te komen en hun nieuwe leventje op te starten.

=================================

Koni is een gesteriliseerd kattinnetje, geboren ca 2012. Deze poes maakt deel uit van de grote groep die we toekregen nadat hun hoogbejaarde verzorgers hun hobby uit de hand lieten lopen door de dieren niet te steriliseren. Geen van deze dieren hebben de luxe gekend van een warme omgeving, lekker eten of enige medische zorgen. Daar hebben wij alvast een stukje verandering in kunnen brengen door ze op te vangen in een verwarmde omgeving, hen te verwennen met lekker eten, aandacht en knuffels én door het toedienen van de nodige medische zorgen.

De dieren die we bij “ter adoptie” vermelden, werden allen gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd evenals behandeld tegen andere parasieten en ondergingen een volledige screening door de dierenarts. Bij adoptie van één van deze dieren geven we sowieso een volgende ontwormingsproduct mee gezien dit binnen enkele weken moet herhaald worden. Uiteraard geven we de adoptanten ook alle informatie over de specifieke medische toestand of zorgen mee alsook eventuele medicatie die nog zou gegeven moeten worden wat afhankelijk is van het dier. We hebben nog niet de tijd kunnen maken om van elk dier een mooie foto te maken maar het mag duidelijk zijn dat het uiterlijk geen reden mag zijn om wel dan niet één of meerdere van deze sukkels te adopteren.

Specifieke medische toestand van Koni:

Koni heeft een chronische oogontsteking die haar oogjes blijvend beschadigd hebben. Ze is echter niet blind! Net als de andere kattinnen was ze zwanger waardoor ze na de sterilisatie nog enkele dagen anitiotica krijgt. Voor haar oogjes krijgt ze momenteel eveneens antibiotica en een pijnstiller. Tandsteen werd verwijderd.

Qua karakter is Konni een onderdanig poesje dat nood heeft aan een rustige thuis waar ze wat zelfzekerheid kan opbouwen. Ze wordt wel graag geaaid maar is nu gewoon bang door alles wat haar en haar lotgenootjes overkomt. Zij moet zeker bij een soortgenoot terecht komen zodat ze wat morele steun heeft.