Kessa

Koni verhuisde samen met Kessa, twee kattinnetjes die erg verknocht zijn aan mekaar. Ze krijgen alle tijd op hun nieuwe adres om tot rust te komen en hun nieuwe leventje op te starten.

==================================

Kessa is een gesteriliseerd kattinnetje, geboren ca 08/2015. Deze poes maakt deel uit van de grote groep die we toekregen nadat hun hoogbejaarde verzorgers hun hobby uit de hand lieten lopen door de dieren niet te steriliseren. Geen van deze dieren hebben de luxe gekend van een warme omgeving, lekker eten of enige medische zorgen. Daar hebben wij alvast een stukje verandering in kunnen brengen door ze op te vangen in een verwarmde omgeving, hen te verwennen met lekker eten, aandacht en knuffels én door het toedienen van de nodige medische zorgen.

De dieren die we bij “ter adoptie” vermelden, werden allen gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd evenals behandeld tegen andere parasieten en ondergingen een volledige screening door de dierenarts. Bij adoptie van één van deze dieren geven we sowieso een volgende ontwormingsproduct mee gezien dit binnen enkele weken moet herhaald worden. Uiteraard geven we de adoptanten ook alle informatie over de specifieke medische toestand of zorgen mee alsook eventuele medicatie die nog zou gegeven moeten worden wat afhankelijk is van het dier. We hebben nog niet de tijd kunnen maken om van elk dier een mooie foto te maken maar het mag duidelijk zijn dat het uiterlijk geen reden mag zijn om wel dan niet één of meerdere van deze sukkels te adopteren.

Specifieke medische toestand van Kessa:

Kessa had buiten oormijt en diarree geen medische problemen. Hiervoor werd ze behandeld. Verder geen medische opmerkingen. 

Qua karakter is Kessa een braaf poesje dat dolgraag geaaid wordt maar momenteel nog angst heeft.  Ze is -net als alle andere lotgenoten- erg sociaal met soortgenoten. Het liefst zouden we haar geadopteerd zien met één van haar lotgenoten want ze is opgegroeid in groep en heeft ook zeker nood aan soortelijk gezelschap. Voor haar gemoedsrust is het noodzakelijk dat ze snel een rustige eigen thuis mag krijgen.