Linde

Update 19/02/2020:

Morgen gaan de draadjes eruit bij Linde. Haar oogje ziet er heel goed uit en ze voelt zich klaarblijkelijk ook véél beter.

Wat nog véééééél beter nieuws is, ze verhuist ook morgen! Linde mag haar leventje verder zetten bij grote dierenvrienden, tevens vrijwilligers die haar in hun dierenfamilie met open armen én pootjes zullen verwelkomen. Wat zal ze genieten van al die aandacht.

Hartelijk aan iedereen die Linde heeft gesterkt voor haar ingreep! Dankzij jullie hulp kan ze nu zorgeloos verder genieten.

==================================================

Bij ons sinds 23/01/2020

Linde, een aanhankelijk poesje van ca 8 jaar, werd gevonden op een camping in Sint Job – Brecht. We kregen de melding door in teken van de zwerfkattencampagne van Brecht die we ondertussen 15 jaar ter harte nemen. De dame die ons dit meldde, was dan ook geen vreemde want helaas zijn er jaren geleden heel veel poezen gesteriliseerd op deze plek. Het was een ware dumpplaats. Gelukkig was het lang geleden dat hier nog nieuwkomers toekwamen maar nu ging het om een poesje dat niet terug kon uitgezet worden. Dat werd ons duidelijk toen we de dame haar toestand omschreef.

Linde had een zware verkoudheid waardoor ze niet door haar neusje kon ademen. Dat was echter niet het ergste: haar rechter oogje stond heel bol en dat veroorzaakte pijn. De druk op het oog zorgde ervoor dat het oogje verloren was. Het andere oog was gelukkig nog in tact. Het stond vast dat het blinde oog zo snel mogelijk verwijderd moest worden, deels om de pijn te verhelpen maar ook omdat dit mogelijk mee de oorzaak was van haar zware luchtwegaandoening. Die ingreep gebeurde gisteren, 5 februari.

De operatie was zwaar voor deze lieverd. Een extra pijnstiller was noodzakelijk om de pijn draaglijk te maken maar vanmorgen was het ergste gelukkig achter de rug. De wonde ziet er mooi uit en Linde heeft al terug goed gegeten. Ze ligt nu in een zacht, wollig mandje te bekomen.

Eens Linde helemaal hersteld is, is het mogelijk dat ze nog geadopteerd kan worden maar voorlopig moeten we afwachten tot ze volledig hersteld is van de ingreep.

Haar operatie kostte 296€. Wie Linde wil steunen, is héél welkom om een bijdrage te storten op rek.nr. BE78 6528 1125 0286 met mededeling “Linde”. Giften vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar.