Lolly

Gedurende iets meer dan 4 jaar hebben we Lolly mogen kennen. Ze heeft ons nooit ten volle durven te vertrouwen maar we zagen haar wel evolueren van zeer angstige en getraumatiseerde poes tot een zelfzekere dame die goed wist om te gaan met de anderen en aanvaardde dat wij haar vanop afstand verzorgden. Dat kwam neer op eten brengen op tijd en stond en weer verdwijnen.

Ze leerde leven met onze aanwezigheid van tijd tot tijd en wij waren daar al lang blij mee. Lolly heeft nooit iets van medische problemen laten merken dus het verbaasde ons toen we haar op 2 december dood aantroffen in het mandje waar ze altijd graag lag in “haar” chalet, Gyzmo’s.

Niets wees op ziekte dus vermoedden we dat ze een hartstilstand moet gekregen hebben in haar slaap. Ze lag heel vredig wat bevestigt dat ze niet geleden heeft wat voor haar verzorgers een grote troost is. We zijn blij dat we Lolly toch nog enkele mooie jaren hebben kunnen gunnen na haar trieste start. 

==============================

Lolly werd binnen gebracht op 15 oktober 2014 door het OCMW. Eén van hun klanten had een angstig poesje dat niet gesteriliseerd was en ze werd verplicht om het diertje weg te doen.

Wat er allemaal gebeurd is, blijft een raadsel maar een goede liefdevolle thuis heeft dit beestje duidelijk nooit gekend. Ze is geboren op 20 augustus 2011 wat met zekerheid geweten was dus is het niet normaal dat een dier dat sinds jonge leeftijd bij iemand leeft zo angstig is.

Lolly kiest ervoor om buiten te leven en in de verwarmde tuinhuizen. Zelfs al passeren we nog maar in een straal van 20 meter dan rent ze al in paniek was. Ze zal nog heel wat tijd nodig hebben.