Moeke

Moeke was mama van twee dochters, Suzy en Sammy. Dit drietal had een knus zwerfplekje gevonden waar ze goed verzorgd werden door een grote dierenvriend tot op de dag dat de gemeente besliste om de weiden waarop hun schuilstalletje stond vol te bouwen met een sportcomplex.

Moeke had er haar twee dochters groot gebracht waarna ze tijdig werden gesteriliseerd om te voorkomen dat er nog meer sukkeltjes geboren zouden worden.  Dit trio had veel vertrouwen in hun verzorgster maar verder kenden ze niets of niemand. De verhuis bracht dus heel veel stress mee voor de sukkeltjes maar enkele maanden later legden ze zich erbij neer en begon de angst om te slaan in genot.

De mama kreeg als eerste vertrouwen en had haar vast ritueel om op een hogere plank te gaan zitten als ze iemand zag komen waar ze zich dan liet aaien. Ze wist maar al te goed dat ze daar veilig zat en dat je haar op die hoogte niet kon pakken. De dochtertjes wisselden mekaar af en kwamen nu en dan eens af als mama zich gewillig liet aaien.  Wat raar dat ze dan zo genoot, spinde en haar rug kromde… het trok hun nieuwsgierigheid.

De verhuis naar Geel was voor hen opnieuw een zware periode, maar gelukkig is dat allemaal verleden tijd en genieten ze nu nog veel meer als tevoren. Suzy vormt wel eens een probleem met haar lange en dikke vacht want zij is het minst toegankelijke van het groepje.  Dan zit er vaak niets anders op dan haar te pakken en te scheren wat meestal een moeilijke klus is.

Het is mooi om zien hoe ze nog steeds mekaar opzoeken. Ze zijn altijd wel in mekaars buurt. Weer drie zwervertjes die heel veel geluk hebben gehad!