Lomie

Lomie werd slachtoffer van de zware winterperiode. Ze had altijd al een zwakkere gezondheid en bleef ook angstig nar mensen toe. We wisten dat we voor haar pas iets zouden kunnen betekenen op het ogenblik dat het te laat zou zijn want eerder kregen we haar niet te pakken. Zo vonden we Lomie op 10 december in zeer slechte medische toestand in één van de buitenhuisjes tijdens de ochtendronde. Ze was werkelijk van ons weggekropen om gerust te zijn. Toen we haar vonden, blies ze haar laatste adem uit. Ze is nu herenigd met “Poes” en “Knulleke”, de twee lieverds die hetzelfde lot hadden gedeeld voordat ze hierheen kwamen. We hebben Lomie nog 2,5 jaar mogen verwennen na haar trieste leventje.

========================================

In april 2017 kwamen we uit op een adres te Geel-Winkelomheide waar we een groep van 14 volwassen poezen en 5 kittens in erg onderkomen toestand aantroffen. Op zich hebben de mensen het ongetwijfeld goed bedoeld maar door geldnood en tekort aan hygiëne was alles uit de hand gelopen.

Lomie was één van de laatste poesjes van deze groep die we ophaalden. Zij was één van de meest angstige en moest met een vangbak gepakt worden.

Met vlooien en een verkoudheid was zij één van de poezen die er het beste uitkwam. Sinds haar aankomst heeft ze ons vanop een afstand in het oog gehouden en verdwijnt zodra we haar benaderen.

In de groep is ze natuurlijk heel sociaal; ze was immers gewend om met soortgenoten samen te leven maar dan wel in een minder luxueuze situatie. Lomie geniet dus wel en of ze ooit mensen in vertrouwen zal nemen, zullen we braaf en geduldig afwachten.