Roby

Roby kwam toe na een oproep van een dame die hem als zwerver meldde in haar tuin. De poes zocht weliswaar toenadering, zo vertelde ze, maar haar eigen poes duldde hem niet.

We lieten hem dadelijk castreren en chippen waarna we Roby voorlopig even in een unit hielden om te kijken of hij ons ook zou kunnen vertrouwen. De stress was echter voor de sukkelaar te groot en we besloten om hem zijn gangen te laten gaan in de groep.

Sindsdien houdt hij zich stil zolang er menselijke beweging is op het terrein. Het is triest om te zien hoe angstig hij is maar helaas is er geen weg terug en zal het gewoon veel tijd vragen voordat hij tot rust kan komen. Zo’n dier is gewoonweg veel beter af in zijn gekende omgeving maar helaas worden wij en zij daarin al te vaak niet begrepen.

De tijdelijke -bezorgde- verzorgers beloofden een bijdrage te leveren in de castratie, maar helaas…

Wie Roby wel wil steunen, kan een bijdrage storten of zijn meter of peter worden. Hij zal je er niet voor rond de hals vliegen uit dank maar hij zal daardoor wel kunnen zorgeloos kunnen genieten van een veilige thuis zodra hij tot het besef komt.