Louise

Louise werd in november 2012 als kitten in een doos gevonden op min vijf van een ondergrondse parking met een hoornvliesperforatie in één oogje.  Het oogje van Louise is genezen dankzij intense verzorging gedurende die eerste weken na aankomst. Ze ontpopte zich tot een heldhaftig poesje met karakter. Ondertussen is ze bedaard tot een heel tof en sociaal poesje. Iedereen achterna kan lopen voor aandacht is haar lievelingsbezigheid.

Hoewel we eerst voor haar aan een nieuwe thuis dachten en haar ter adoptie hadden gezet, is ze toch gauw een vaste bewoner geworden. We merken namelijk pigmentvorming op haar oortjes op, wat gezien de witte kleur kan wijzen op zonnebrand en dus op kwaadaardige cellen. Dat zou kunnen leiden tot amputatie van de oorschelpjes om te voorkomen dat de kanker zou uitzaaien en als vaste bewoner kunnen we haar goed in de gaten houden en op tijd ingrijpen.

Buiten de pigmentvorming op haar oortjes is Louise allesbehalve een zorgenkindje. Toch zorgde ze in januari 2016 voor een klein medische avontuur toen we merkten dat ze een erg dikke linker voorpoot had. De RX bij de dierenarts maakte al snel duidelijk dat Louise maar liefst drie teentjes gebroken had. Geen idee wat of hoe het is gebeurd maar het resultaat was wel ernstig want de drie teentjes waren volledig over en zelfs verschoven. Een operatie bij orthopedisch chirurg Bart Verdonck te Boechout was onvermijdelijk omdat het geen stabiele breuk was en het dus nooit vanzelf zou goed gekomen zijn.

De operatie zelf verliep goed maar het was even bang afwachten of ze terug gevoel in die poot zou krijgen. Het weefsel bleek tijdens de operatie immers ijskoud omdat de bloedtoevoer afgesneden was. Al gauw werd gelukkig duidelijk dat alles weer prima aan het genezen was. Na een herstel van bijna twee maanden met een gespalkte poot, waarvan enkele weken in een bench, kwam eindelijk het verlossende bericht dat de plaaster er af mocht. Louise had zich al die tijd heel flink gehouden, maar was de plaaster toch wel duidelijk beu die laatste weken! Uiteindelijk bleek één teenkootje niet voldoende vergroeid te zijn maar dat was geen steunpunt en dus geen probleem. Aan Louise is alvast niets meer te merken.

Met dank aan iedereen die haar steunde doorheen die moeilijke periode en aan Yolande die een speciale juwelencollectie “Louise” verkocht om de medische kosten wat te dekken.