Pedro

14/08/2017:

Sinds een week gaf Pedro aan dat hij steeds meer problemen kreeg met zijn gezondheid. Het mocht ons niet verbazen wetende hoe zwak zijn gezondheid van bij aankomst was en hoeveel medicatie hij nodig had om dierwaardig te kunnen leven. Toch gaf hij nog niet aan om te willen opgeven tot vanmorgen.

Deze ochtend liet
hij het duidelijk merken. Eens de dierenarts er was, was hij snel in een diepe
roes verzonken: het was tijd.

We zagen het aankomen en hebben de laatste dagen tijd
gekregen om het stelselmatig te realiseren maar een leven zonder Pedro is plots
toch erg confronterend.  Hij zal niet alleen door ons gemist worden want
hij had vele vrienden. We hebben de laatste dagen ook gemerkt hoe ze allemaal
stilaan afstand namen van Pedro. Even gaan kijken, ruiken, sommigen gaven nog
een kopje of likje en dan wegwandelen terwijl hij vroeger zelden of nooit
alleen lag of liep.

Pedro is vereeuwigd op de cover van de kalender van 2018.
Wat ben ik blij met die keuze. En natuurlijk heeft hij ook in ons hart voor
eeuwig een plaatsje veroverd. Een twinkelende ster tussen de vele anderen…

=======================================

25/02/2016: Pedro verblijft vandaag twee jaar bij Het dierenthuisje en wees maar zeker dat hij daarvan geniet! Hij is absoluut niet de gezondste jongen van de groep en ook niet de handigste door zijn botten die niet naar behoren ontwikkeld zijn maar hij is wel enorm lief. Onhandig in zijn knuffelen weliswaar, ploft hij bovenop je of geeft hij een serieuze kopstoot… een schat die hopelijk toch nog vele jaren bij Het dierenthuisje mag vieren!

========================================

Pedro kwam op 25 februari 2014 bij ons toe. Hij werd een half jaar eerder van straat geplukt in Spanje door zijn vinder die hem nu afstond omdat ze eigenlijk toch geen poes wilden. Het jonge katertje van ca 8 maanden was nog niet bij een dierenarts geweest dus al zeker niet gecastreerd. Wat echter veel erger was: hij kon amper ademen!

Zijn oogjes stonden heel waterig en hij was enorm kortademig. Elke adem ging gepaard met een luid gekreun. Dit was geen “gewone” verkoudheid! We startten medicatie op maar verkregen helaas weinig resultaat. Niettegenstaande hij zo te horen een zware aandoening had op de luchtwegen leek hij echter geen last te hebben van slijmen of neusloop.

Zijn toestand riep steeds meer en meer vragen op want geen enkele medicatie leek ook maar iets uit te halen. We schaften een aerosol toestel aan maar ook dat baatte niets.

Dan maar een volledige screening in de kliniek en daar kwam enkel uit wat we al die tijd vermoedden: een aandoening op de luchtwegen. Volgens de dierenarts moesten we hem bombarderen met antibiotica. Pedro kreeg nu twee soorten antibiotica alsook zijn vaste homeopathie.

Inmiddels zijn we erachter dat we Pedro niet van zijn chronisch probleem zullen kunnen afhelpen. Het voornaamste is dat hij geniet; hij speelt erop los, rent door de tuin, eet als de beste… het lijkt hem niet te deren. Ik heb zo het idee dat wij er meer onder lijden om hem zo te horen en te zien.

Wat we wel weten is dat Pedro niet voor het geluk geboren is: zijn heupkommen zijn niet volgroeid waardoor hij wat waggelt op zijn achterhand.

Ondanks het feit dat Pedro misschien niet de ideale adoptiekandidaat is voor mensen die een “perfecte” poes willen, hopen we toch dat een echte dierenvriend hem wel een eigen thuis wil geven. Hij is immers énorm lief en aanhankelijk, maar ook super speels en sociaal met soortgenoten én honden. Een super lieve poes met Spaans temperament! Pedro is geboren omstreeks juli 2013.