Lubo

Lubo heeft een schitterende thuis gekregen! Hij lag al gauw op hun bed zijn roes uit te slapen na de zware autorit.

====================================

22/06/2015:

Goed nieuws! Het is tijd om voor Lubo een liefdevolle thuis te zoeken. Hij stelt het prima na de operatie en is helemaal bekomen. Het komt er nu op aan om voor hem een geschikte thuis te vinden waar hij kan genieten van een zorgeloos leventje vol verwen en knuffels.

Lubo is aldus een jonge gecastreerde kater die erg gesteld is op menselijke aandacht. Hij heeft geen problemen met soortgenoten al is hij er wat bang voor wat heel normaal is gezien zijn handicap waaraan hij nog wat moet wennen. Ook van honden is hij bang maar eens hij merkt dat ze geen gevaar voor hem betekenen zal ook dat snel veranderen.

We denken dat Lubo niet echt gelukkig zal zijn op een appartement en geven dan ook de voorkeur aan een adoptant met tuin maar die moet dan wel omheind zijn. Lubo kan niet klimmen dus de omheining moet niet hoog zijn. Als zijn nieuwe personeel hele dagen thuis is om hem te vertroetelen is het binnenleven mogelijk toch wel te doen voor hem. Het belangrijkste is dat hij verwend wordt!

======================================

Update 18/06:

Lubo stelt het inmiddels heel goed. De pleister die op de wonde zat, is ondertussen verwijderd en de wonde is quasi onzichtbaar. Lubo moet nu alleen nog wat leren bewegen met die handicap.

We hebben hem sinds enkele dagen in de groep geïntegreegd omdat hij eenzaam werd in de unit apart. Dat maakt natuurlijk dat hij in een totaal nieuwe omgeving terecht is gekomen waardoor hij zich nog weg steekt. We volgen hem nauwgezet op en merken weliswaar kleine veranderingen. Helaas lukte het ons nog niet om een goede foto te nemen. Zodra dat lukt, delen we die graag met je.

Wie interesse heeft om Lubo een gouden thuis te gunnen, kan al zeker contact met ons opnemen!

===============================

Update 11/06:

Zoals gisteren vermeld onder nieuwtjes werd Lubo gisterenavond -eerder vannacht- geopereerd. Helaas hadden we zijn pootje niet kunnen redden en was er zelfs reeds aantasting van de lymfeknopen. Gelukkig hebben we dus de juiste beslissing tijdig genomen.

Vanmorgen haalden we Lubo dan op met één pootje minder maar hij was er zeker niet minder vrolijk van. Direct begon hij gretig te eten. Hij moet nu leren om te gaan met het gemis van die ene voorpoot.  Uiteraard krijgt Lubo nog nazorgen met medicatie en dierenartsconctroles op tijd en stond om de toestand nauw op te volgen.  We trachten hem zoveel mogelijk aandacht te geven in alle drukte van alle anderen die er zijn én die nieuw toekomen. Hij mag in geen geval de moed laten varen…

De operatie is in ieder geval heel netjes uitgevoerd. De foto is genomen net na zijn aankomst toen hij zich gretig tegoed deed aan de brokjes die voor hem klaar stonden. Daarna heeft hij nog een vol potje malse voeding opgegeten én een potje poezenmelk. Hij liet ons dus duidelijk merken dat hij zich beter voelde.

Lubo zal nog een tijdje onder ons blijven, maar we blijven hopen dat hij vroeg of laat nog een eigen thuis mag treffen waar hij weliswaar in een beschermde omgeving kan verblijven.

In tussentijd hopen we dat deze lieve zielepiet het geluk mag hebben om een peter en/of meter te krijgen die aan zijn zijde willen staan. Ook elke gift voor zijn operatie, nazorgen en medicatie zijn hartelijk welkom!

===============================

Update 09/06:

Helaas is de poot nog niet ontzwollen. Lubo krijgt ondertussen twee soorten antibiotica en een pijnstiller/ontstekingsremmer in de hoop dat we de ontsteking onderdrukt krijgen. Bovendien smeren we zijn pootje in met Traumeelgel wat ook sterk ontstekingswerend werkt. Binnen een tweetal dagen zou de zwelling afgenomen moeten zijn. Zoniet is de kans groot dat de poot toch zal geamputeerd moeten worden.

Niettegenstaande hij pijn moet hebben, is Lubo zo lief maar vooral ook onderdanig. Telkens we hem benaderen, duikt hij met zijn hoofdje weg maar eens hij dan geaaid wordt geniet hij ervan. Het is duidelijk dat deze zachtaardige kater geen goede voorgeschiedenis heeft gekend.

Wie steunt deze lieverd aub!?

====================================

Update 08/06:

Vanmorgen namen we contact op met de dierenarts voor accupunctuur. Nadat ze de informatie over Lubo had doorgenomen, gaf ze de raad om met acupunctuur even te wachten tot de zwelling (ontsteking) geminderd is. Het blijft dus duimen.

Vanmiddag komt de dierenarts terug om zijn poot te bekijken en eventueel terug te reinigen.

Wil je Lubo helpen dan is elke gift van harte welkom en natuurlijk zou de steun van een meter of peter voor hem ook een hart onder de riem zijn.

==========================================

Update 07/06:

Vanmorgen haalden we Lubo bij de dierenarts op. Hij vertoeft nu in één van de units om tot rust te komen en vooral om zijn pootje te laten rusten. Er was weliswaar een misverstand want wij hadden aan telefoon begrepen dat het om de achterpoot ging maar helaas is het nog erger. Het is zijn rechter voorpoot die in de klem heeft gezeten.

Morgenvroeg nemen we aldus contact op met de dierenarts uit Kontich die goed thuis is in acupunctuur. We voorzien alvast dat daarheen zo snel mogelijk een rit zal moeten gebeuren teneinde geen tijd verloren te laten gaan. Daarom alvast deze oproep om een goede ziel te vinden die bereid is om morgen (maandag) nar Kontich te rijden met Lubo.

Je kan alvast berichten op info@hetdierenthuisje.be of een sms sturen aan 0476/951998. We nemen dan direct contact met je op zodra we een exact uur weten.

======================================

Deze jongen kwam vandaag (06/06/2015) toe en heeft wel een hele bijzondere engel gediend. Hij werd door zijn vinder bij een dierenarts binnen gebracht met een verroeste klem aan zijn achterpoot. Deze dierenarts diende dadelijk de eerste zorgen toe met andere woorden: de klem werd verwijderd en hij kreeg pijnstillers en antibiotica.

Even werd gehoopt dat er snel een reactie van de eigenaar zou komen maar helaas werd het jonge niet gecastreerde, noch gechipte poesje niet dadeklijk gezocht. Vanmiddag werd hij dan overgebracht naar onze dierenarts die hem verder verzorgde en zijn toestand tracht in te schatten.

Het geluk is geweest dat hij nog niet lang in die klem zat en die ook los zat zodat hij er op straat al lopend mee werd aangetroffen. De pols is echter gebroken en het is nu afwachten wat de breuk, zenuwen en spieren gaan doen eens de zwelling wat is afgenomen.

Voorlopig nemen we Lubo even op als vaste bewoner maar ongetwijfeld zal deze lieve jongen nog een liefdevolle thuis krijgen eens hij opgeknapt is. Eerst en vooral moeten we nu afwachten wat de verdere vorderingen zijn. Met de RX opnamen die gemaakt werden, zullen we maandag ook alvast de dierenartsenpraktijk Verdonck (zie Turner) en de specialist acupunctuur informeren en hun mening vragen.

Wordt dus zeker nog vervolgd!