Marsi

26/03/2015:

Met een klein hartje gingen we vanmorgen Marsi’s toestand constateren. Eerst dachten we even dat er beterschap was omdat we merkten dat ze zich verlegd had en dat ze wat had gegeten en gedronken. Helaas zagen we even later dat ze de poot absoluut niet kon gebruiken en jammerde ze als ze zich wilde verleggen wat zelfstandig niet lukte.

Ook na toediening van de pijnstiller volgde er absoluut geen verbetering. Marsy gaf ons aan dat ze ongelukkig was en na overleg hebben we dan ook besloten om rond 17 uur de dierenarts te laten komen om haar leed te beëindigen.

Marsi heeft nog een dik jaar cadeau gekregen en is nu naar haar vrouwtje vertrokken. We zullen haar altijd herinneren als een bijzonder hondje dat weinig van zich prijs gaf maar met een hartje van goud.

======================================

Update 25/03/2015:

Vanmorgen kon Marsi plots niet meer lopen. We dachten eerst aan een epilepsieaanval of een gevolg ervan maar toen we RX lieten nemen bleek dat het puur om zware artrose gaat. Het bot is eigenlijk gewoonweg “op” waardoor stukjes verbrokkeld zijn, verschoven, enz.

We proberen nu met pijnstiller en andere medicatie om haar nog wat levenskwaliteit te bieden. Als dat niet lukt zullen we voor een moeilijke beslissing staan. Hopelijk brengt morgen wat meer goed nieuws als vandaag…

==========================

Update 07/06/2014:

Vanmorgen werd Marsi gesteriliseerd. We merkten op dat ze telkens tijdens de periode van haar loopsheid last kreeg van epilepsie aanvallen dus was het aangewezen om deze operatie te laten doen. De dierenarts maakte ineens van de gelegenheid gebruik om enkele tandjes te verwijderen en de rest van haar mondje te reinigen.

De flinke viervoeter was al gauw terug op de been en loopt reeds terug vrolijk rond. Dit is echt een kranige dame!

Verder is haar medische toestand nog perfect en heeft ze eindelijk haar Thuis hier gevonden. Dagelijks krijgt ze haar zotte kuren: dan sprint ze met haar korte pootjes en ronde vormen in cirkels door de tuin. Het liefst daagt ze ons uit om haar te volgen waarbij ze dan nog harder gaat rennen en ons duidelijk maakt dat we haar toch niet kunnen pakken…

Eindelijk heeft ze ons erkend als haar verzorgers en laat ze merken dat ze dat op prijs stelt; het heeft wat pootjes in de aarde gehad om in de gratie te vallen bij deze mevrouw…

================================ 

Update 05/02/2014:

Na enkele stresserende dagen is Marsi eindelijk terug aan het bekomen; de sukkel had maandag l.l. maar liefst zeven epilepsieaanvallen. De sukkel kende geen rust en was totaal uitgeput. Dankzij medicatie hebben we haar die avond dan toch min of meer rustig gekregen maar echt geruststellend was het verre van. Ook dinsdag was ze nog erg onrustig en ging ze amper liggen. Pas sinds vandaag is ze terug tot rust gekomen en slaapt ze weer. Toch bleek haar hartritme nog te snel wat dan weer mogelijk een gevolg is van de medicatie die haar epilepsie moet onderdukken. We zoeken nu een goed evenwicht tussen beiden zodat de lieve meid zich zo snel mogelijk terug goed kan voelen.

Door haar medische toestand is ze haar zindelijkheid logischerwijs ook even kwijt gespeeld. Marsi heeft momenteel nog moeite om zich normaal te bewegen dus is het normaal dat er ongelukjes gebeuren. Laat ons hopen dat ze snel weer recupereert!

=================================

Update 29/01/2014:

Marsi heeft nu al twee nachten droog doorgebracht! De flinke senior leert snel. De eerste nachten zorgden we ervoor dat we haar geregeld buiten zetten voor een plasje en dat heeft al geloond. Gisteren is ze in slaap gevallen op de zetel waar ze vanmorgen ook weer wakker werd. De loopsheid neemt gelukkig ook af. Nog even geduld en dan kan ze gesteriliseerd worden want we willen uiteraard een baarmoederontsteking voorkomen.

Wie Marsi wil steunen kan dit door haar meter of peter te worden. Ze zou er erg blij mee zijn!

================================  

Marsi werd aangetroffen bij haar dementerende vrouwtje die helaas niet meer voor zichzelf, noch voor haar hondje kon zorgen. Het oude diertje was al geruime tijd niet meer buiten het appartement geweest en had dus alle behoeften noodgedwongen binnen moeten doen.

De bejaarde dame werd opgenomen voor verzorging en Marsi werd door buren aan een lange lijn gelegd opdat ze het ganse appartement niet zou bevuilen. Dat kwam aan de oren van een dierenvriend die een dierwaardige oplossing zocht voor het diertje. Zo kwam ze in haar zoektocht bij Het dierenthuisje terecht met de vraag om hulp.

Marsi kwam op dinsdag 21 januari ’14 toe en startte dadelijk haar zoektocht in de tuin. Noch de poezen, noch drie soortgenoten die kennis wilden maken, konden haar storen. Ze had vooral interesse in eten. Blijkbaar had haar vrouwtje ook geen tijdsbesef meer wat haar voeding betrof. Zindelijk was ze uiteraard niet meer na zo’n lange periode binnenleven.

Het lieve oudje is nu 12 jaar en is een kruising Pekinees – Teckel. Een liever karakter kan je niet vinden en een droeverige snoet eveneens…

Ze heeft het ook niet makkelijk nu want de sukkel kwam net toe voor de start van haar loopsheid; zo hebben we meteen het antwoord op onze vraag of ze gesteriliseerd zou zijn. Dat zal binnen een tweetal weken dan nog gebeuren want ze heeft er al teveel last van plus het risico op baarmoederontsteking is erg groot. Bovendien is haar hartje nog in prima conditie dus is er geen bezwaar voor de operatie.

Na amper drie dagen voelde Marsi zich al goed thuis; ze kan heel zielig ogen maar soms komt ze met kwispelende staart aangespurt als ze voor de zoveelste keer even een plasje buiten gaat doen onder onze zachte dwang. Ze moet immers terug leren om op tijd en stond buiten te gaan. En dat lukt al aardig. Natuurlijk bemoeilijkt die loopsheid het nu voor haar maar we zijn ervan overtuigd dat ze dat binnenkort helemaal terug onder de knie heeft.

Zodra ze gesteriliseerd wordt, zal er ook bloed genomen worden voor ontleding zodat we weten hoe het verder gesteld is met haar gezondheid qua nieren, schildklier enz…

Hopelijk wordt ze dan “goed” bevonden en krijgt ze nog een kans op een eigen knusse thuis bij een grote dierenvriend. Mocht je Marsi als huisgenoot wel zien zitten, kan je alvast eens kennis met haar maken.